Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után: 451 cm hullott egy tiroli településen

2019.01.16. Bata Attila

Úgy néz ki, hogy véget ért a nagy havazás Ausztria északi oldalán. A helyi meteorológiai intézet (ZAMG) tájékoztatója szerint még nem áll rendelkezésükre minden adat a január 1. és január 15. közötti időszakról, de az biztos, hogy számos új rekord született.
Hochfilzen (Foto: Köchler)
Hochfilzen (Foto: Köchler)
Véget ért a komoly havazás, a következő napokban már csak néhány centiméterre számítanak a meteorológusok a települések magasságában. Az elmúlt 15 nap adatait még nem dolgozták fel teljesen, de az biztos, hogy számos tiroli, salzburgi, felső-ausztriai vagy stájer településen új rekordok születtek.

A meteorológiai intézet szerint sok helyen százévente hullik ennyi hó, bár Schröcken településen a most hullott 310 cm minden öt évben előfordul.

A legtöbb havat az említett periódusban a tiroli Hochfilzen (959 m) településen mérték, 451 cm hullott, és maradt meg belőle 220 cm a tegnapi adatok szerint. 300 cm zúdult Bad Aussee-re, Seefeld 283, Lofer 263, Bad Mitterndorf 270 cm friss havat kapott ebben az évben.

A hóréteg vastagságára egy példa Hochfilzen településről.

KOMMENTEK
mimo22 | 2019.01.19. 17:15
Személyes tapasztalat:)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.