Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazással indult az év az Alpokban!

2024.01.01. Bata Attila

Az év utolsó napján havazás kezdődött az Alpokban, leginkább a déli oldalán, de jutott belőle a gerinc északi részén található síterepekre is. A friss hó mennyisége kb. 15-30 cm 1500 méteres magasságban, a szlovén-olasz határ legmagasabb részein hullott kb. 60 centiméter.
Madonna di Campiglio, Olaszország, 20 cm ma reggelre (Kép: Passione Neve & Montagna)
Madonna di Campiglio, Olaszország, 20 cm ma reggelre (Kép: Passione Neve & Montagna)
Már ideje volt az aktuális havazásnak, hiszen ráfért már a sípályákra. Az Alpok déli oldalán már rég havazott, most 20-30 centiméter friss havat jelentettek a Dolomitokból, de szinte az egész Olasz-Alpokban havazott. A Friuli régió tetején (Sella Nevea) már 60 centiméter körül jár a friss termés.
Haitzingalm, Bad Hofgastein, Ausztria, 1750 m ma reggel
Haitzingalm, Bad Hofgastein, Ausztria, 1750 m ma reggel
A szomszédos Szlovéniában is havazással indult az év. Bár Kredaricán nem lehet síelni, itt 54 cm hó hullott 2500 méteres magaságban ma reggelre 12 óra alatt. A síterepek közül az friss hó mennyisége az alábbiak szerint alakult: Rogla 17 cm, Vogel 11 cm, és a mai cikkünkben szereplő Trije Kralji 9 cm.
Koralpe ma reggel, 25 cm hó hullott
Ausztriában is kissé fellélegeztek a déli, pl. a karintiai síterepek. Itt Koralpe ma 25 cm, Gerlitzen pedig 30 cm friss hóról számolt be. Ahogy a képeken is látszik, a havazás nem állt meg a gerincen, néhány északi osztrák síterep is havas képeket tett közzé.
Gerlitzen webkamera ma délelőtt
Gerlitzen webkamera ma délelőtt
Ezzel a havazás valószínűleg hétvégéig már le is tudta a dolgát. A mostani számítások szerint a hét kisebb havazással fejeződik be az Alpokban, majd utána kemény hideg érkezik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Feriendorf Koralpe csillagcsillagcsillagcsillag
Családbarát faházak 94-190 m²-es területükkel 6-8-10 személynek, közvetlenül a sípályák mellet. Hangulatos belső kialakításuk és igényes berendezésük tökéletes hangulatot teremt az üdüléshez.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Koralpe csillagcsillagcsillag
2007-ben átadott, családias hangulatú szálláshely közvetlenül a Koralpe síterület szívében, 50 méterre a legközelebbi húzólifttől. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatások: infraszauna, játszószoba, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.