Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott a Tátrában, a hóágyúk már készenlétben

2017.10.24. Bata Attila

A hétvégén Szlovákia magasabb régióiban is havazott, elsősorban a Magas- és az Alacsony-Tátra hegyeiben. A meteorológusok 40-70 cm havat jeleztek előre az 1800 méter feletti részeken, ennek csak kis része érkezett meg hétfő estig, a többit majd meglátjuk a keddi adatok tükrében.
Chopok tegnap délelőtt
Chopok tegnap délelőtt
Tegnap óta havazik a Magas-Tátrában. Már összefüggő a hótakaró a Lomnici-csúcs meteorológiai állomása (2633 m) mellett. Itt hétfő estig 21 cm friss hó hullott, így a régi mennyiséggel együtt már 25 cm vastag volt a hóréteg.

Tátralomnic felett havazott a Lomnici-nyeregben (2190 m) és a Kő-pataki-tó (1751 m) mellett is. Csorba-tó felett a Szoliszkó menedékház (1830 m) környékéről jelentettek havazást.

Szoliszkó
Szoliszkó
Az Alacsony-Tátrában Chopok mérőállomása (2008 m) hétfő estig 9 cm friss havat mért.

A tátrai síterepeket üzemeltető lifttársaság szerint már felkészültek a hóágyúzásra, ehhez az kellene, hogy a következő napokban is fagypont alatt maradjon a hőmérséklet. A korai hóágyúzásra már tavaly is volt példa, akkor a november 7-i estén indították be őket.

Chopok / Alacsony-Tátra
Chopok / Alacsony-Tátra
Ha a meteorológiai előrejelzéseket nézzük, akkor erre még várni kell, hiszen szerdától Szlovákiában is emelkedik a hőmérséklet.
KOMMENTEK
szekegabi | 2017.10.25. 07:06
Az nem a Lomnici nyereg liftje, hanem a Solisko a Csorba tónál!
Bata Attila | 2017.10.25. 09:35
Jogos. Köszönöm.

Szállástippek
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, az Alacsony-Tátra északi oldalán, Jasná sípályától kb. 10 km-re. Összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.