Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hazai helyzetjelentés: hol lehet még síelni?

2012.02.29. Biró Ágnes

Hazai helyzetjelentés: hol lehet még síelni? A múlt héten kezdődő és ma folytatódó erős felmelegedés sajnos nem tesz jót a magyar síterepeknek, az egész országban plusz fokokat lehet mérni. Néhány terep azonban továbbra is nyitva tart felhalmozott hótartalékainak köszönhetően, ezeken a helyeken a hétvégén gyönyörű időben síelhetünk!
Sajnos több hazai síterep hójelentésében olvashatunk zárásról, a szezon végéről. Bánkúton 3 nap alatt 30 cm hó olvadt el, a terep zárva van. Dobogókő ugyan kapott tegnap pár centi friss havat, ennek ellenére sem tudnak kinyitni. Paks, Visegrád és Tokaj is bezárt: "Az idénynek vége, jó nyarat kívánunk vendégeinknek. Találkozunk a következő télen." - üzenik a látogatóknak. Mátraszentlászló terepén idén 36 napon lehetett síelni, ezzel az elmúlt 10 év leghosszabb szezonját zárták!
A Kékestető webkamera képe ma délután

A nagyobb síterepeink szerencsére még tartják magukat, Eplény, Mátraszentistván, a Kékes és Sátoraljaújhely is síelhető!

Az ország legmagasabb hegyén jelenleg 25-60 centis a hóvastagság, amit folyamatosan igyekszenek karban tartani, 3 lift üzemel, a déli pálya teljes felvonóhosszban üzemel, és éjszakai síelés is lesz ma, péntek és szombat este!
Eplény webkamera képe ma délután

Eplényben rohamosan fogy a hó, kb. 20 centivel van kevesebb hó, mint néhány nappal ezelőtt. Jelenleg az 1-es pálya alsó szakaszán és a tanulópályán lehet síelni, a hó nagyon vizes. Az előrejelzések alapján szombattól tudnak majd újra hóágyúzni.

Sátoraljaújhelyen is tartja magát a hóvastagság 60-70 centivel, a 3 nyitva lévő pálya jó állapotban van, mint ahogy fórumunkban is írta tegnap ott járt felhasználónk.

Mátraszentistvánon a folyamatosan éjszakai hóágyúzásoknak köszönhetően a maximális hóvastagság eléri a 130 cm-t, minden felvonó üzemel, 3 km-nyi pálya és némi friss hó várja a síelőket! Várhatóan az éjszakai fagyok segítségével a napközbeni kásásodást is kompenzálni tudják majd, így hétvégén gond nélkül kerülhet megrendezésre a Make Some NOiSE verseny.
A mátraszentistváni Sípark webkamera képe ma délután
KOMMENTEK
Petruszkmester | 2012.02.29. 16:35
Kékesen szombaton voltunk, akkor még síelhető volt a Veronika rétig a pálya, de délutánra már ez is csúnyán olvadt és kopott volt a pálya. Azóta nem tudom mi a helyzet, de szerintem már most hétvégén nem fogják tudni megnyitni a teljes 2km-es pályát, a felső 800 méteres részen a technikai réteg állapota, fain volt, bár a napos oldalon elég rendesen kásásodott, valószínűleg hétvégén már csak ez a rész lesz síelhető.
zenna | 2012.02.29. 22:45
És azért Kaposvárról se feledkezzünk meg! Bár ott is már csak az alsó kék rész síelhető.
Koty | 2012.03.01. 23:10
Hajrá Kaposvár!
makaigyozo | 2012.03.02. 01:04
Mér, mi van Kaposváron? Nincs itt valami tévedés?
Nagyon várom a válaszod, Ákos!!!
admin3 | 2012.03.02. 10:36
Kaposváron egy kis kerti sípályát hozott létre az egyik lelkes fórumozónk :)
Infók: http://sielok.hu/forum/viewtopic.ph...p?t=15214
makaigyozo | 2012.03.03. 01:54
Megnéztem. Buli!
Ilyen emberekre van szükség a világon, de leginkább Kaposváron.
Amikor először olvastam a "kaposvári híreket" dobbant a szívem egyet, na, hátha megmozdult valami.
Én szánkóztam még a Hangárdombon, ahol valamikor Kvár első és utolsó sípályája épült valaha, ma már a nyomai is alig látszanak. Szerintem van létjogosultsága egy sípályának Kváron, tudom, hogy nem beszélek hülyeségeket. Évek óta foglalkoztat a gondolat. Talán , ha nem ilyen sz..ar éveket élnénk, neki is indulnék a megvalósításáért, sajna a mai körülmények kishitűvé tettek.
Nem lehetetlen,ezt igazolja a sátoraljaújhelyi sípálya( Mo legnagyobb 4 évszakos pályája). Miért lenne jó? sokan fanyalognának, de ez mindig így van eleinte, és ma már alig kérdőjelezik meg a jégpálya szükségszerűségét, legfeljebb a fenntartására jut kevés pénz. Amúgy baromi jó lenne, oktatni lehetne a sízést, sportnak sem utolsó, és nem a drága pénzen vett síúton kellene ügyetlenkedi(mások nagy örömére), ott már élvezni lehetne az igazi havas pálya élményét. Talán Kvár nem túl erős turisztikai vonzerejét is erősítené. Helyszínnek meg ott van akár a Hangárdomb is...
Szóval, kellene egy-két ügyes -akaratos ember, nekivághatnánk...
üdv. Győző

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.