Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás utáni helyzetjelentés a szlovén síterepekről

2016.02.04. sielok.hu

Havazás utáni helyzetjelentés a szlovén síterepekről A környező országokhoz hasonlóan, sajnos Szlovéniában is igen nehezen indult be a síszezon. Természetes hóban csak alig reménykedhettek az üzemeltetők, a síelési feltételek gyakorlatilag a hóágyúkon múltak.
A helyzet a magasabban fekvő területeken némiképp javult az elmúlt nap havazásának köszönhetően és ha szerencsés lesz a további napok kimenetele, akkor a csapadék az elkövetkezendő napokban hó formájában és nem eső formájában fog megérkezni!

Maribor-Pohorje

Az idei szezon vesztese eddig Maribor-Pohorje síterepe volt, a nagy pályarendszernek csak egy kisebb részét tudták megfelelő mennyiségű hóval ellátni. Az elmúlt napok felmelegedése sem tett jót a pályáknak, viszont tegnap - ahogyan a képen is látható - a felső részeken 5-10 cm friss hó hullott.
A kabinos lift felső állomása (forrás: Facebook)
A kabinos lift felső állomása (forrás: Facebook)
Rogla

A viszonylagos magassága miatt hóbiztosnak mondható síterepen se indult könnyen a síszezon, viszont mostanra a pályák döntő többségén már megfelelő a hómennyiség - kivétel ez alól a jurgovói fekete pálya. Ma reggelre viszont 15-20 cm friss hó lepte el a környéket, újra előidézve a télies hangulatot:
Friss hó a pályákon és napsütés Roglán
Friss hó a pályákon és napsütés Roglán
Krvavec

Krvavecen is folyamatos a küzdelem a szezonnyitás óta az időjárás viszontagságaival, ennek ellenére a pályák 2/3-ad része már stabilan nyitva van - a síterepen jelenleg is hóágyúznak és szintén jó jel, hogy az előrejelzések szerint nem csak hideg, hanem természetes hó is érkezik a következő napokban.
Dübörögnek a hóágyúk Krvavec lejtőin (forrás: Facebook)
Dübörögnek a hóágyúk Krvavec lejtőin (forrás: Facebook)
Cerkno

Bár Cerkno nem tartozik a túl hóbiztos síterepek közé, mégis itt van nyitva jelen pillanatban az egyik legtöbb sípálya Szlovéniában a síterep arányaihoz mérten. A természetes hó sajnos ezúttal elkerülte a környéket, de a pályákon még szépen kitart a meglévő mesterséges hóréteg:
A cerknói webkamera képe ma délután
A cerknói webkamera képe ma délután
Vogel

Vogel részére is már úgy kellett a hó, mint egy falat kenyér, a magas tengerszint feletti magasság itt garantálta, hogy hó formájában (kb. 20-30 cm) essen a csapadék és a környék csodaszép látványt nyújt. Sajnos azonban egyelőre a pályák kisebb része tart nyitva, további pályák nyitása az időjárás függvénye lesz...
Képeslapba illő viszonyok Vogelen (forrás: Facebook)
Képeslapba illő viszonyok Vogelen (forrás: Facebook)
Bovec-Kanin / Sella Nevea

A szlovén oldalon az új sílift előkészülete zajlik, de némi csúszás várható az átadásban, az előzetes tervek szerint januárban nyitott volna meg a 2013-ban ideiglenesen bezárt kanini pályarendszer. Amint újra megnyitja kapuit Kanin és újra létrejön az összeköttetés az olaszországi Sella Neveával, arról természetesen azonnal hírt adunk itt a Síelők.hu-n!
KOMMENTEK

Szállástippek
Forest Apartments Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos apartmanok a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.