Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégétől beindulnak a síliftek a Magas-Tátrában

2022.12.08. Bata Attila

Szombattól már a Magas-Tátrában is lehet síelni Szlovákiában. Az utóbbi napokban havazott északi szomszédunknál, a friss hó és a hóágyúk működése után kb. 50 centiméter vastag a hóréteg a Csorba-tó melletti pályákon.
Kép: TATRY MOUNTAIN RESORTS
Kép: TATRY MOUNTAIN RESORTS
Csorba-tó (Štrbské Pleso) mellett december 10-től lehet síelni és a korábbi évek forgatókönyvének megfelelően ezúttal is a lenti pályákat (Interski, Junior és Turistická) nyitják meg. A húzóliftek mellett a Mostíky ülőlift üzemel. A gyalogos túrázókat a másik ülőlift hétvégén is szállítja a Szoliszkóra.
A zöld pipával jelölt pályák nyitnak
A zöld pipával jelölt pályák nyitnak
Szlovákiában jelenleg csak a Chopok északi oldala üzemel.

A szlovák sajtó szerint december 15-én nyit Vrátna, 16-án Rohács és Donovaly, december 17-én pedig Tátralomnic.

Szlovákiában a héten elfogadták, hogy január 1-től az eddigi 20% helyett, csak 10%-os ÁFA terheli a síliftek üzemeltetését. Az intézkedés egy nagyobb csomag része, amely főleg a gasztronómiának próbál segítséget nyújtani. Hasonló mértékben csökken az ÁFA a vendéglők, az aquaparkok és egyéb szabadidős spottevékenységek belépőinek esetében. A csökkenés a tervek szerint március 31-ig marad érvényben. A vendéglők számára -az intézkedés sikeressége esetén- egész évre meghosszabbítható.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel FIS csillagcsillagcsillag
Magas-Tátra egyik legszebb részén, a Csorba-tó közelében található a fenyőerdővel övezett Hotel Fis, a télen is, nyáron is üzemelő négyüléses felvonótól mindössze 150 méterre. A hotelben pezsgőfürdő, többféle szauna és fitneszterem várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.