Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hirscher a dán szemétégető pályájáról: Bécsben is jó lenne

2023.08.18. Bata Attila

Minden idők egyik legjobb alpesi síelője, a nyolcszoros összetett világkupa győztes osztrák Marcel Hirscher mostanában Dániában járt és nem tudott ellenállni a kísértésnek. Lécet csatolt és kipróbálta a főváros műanyag pályáját, amely egy különleges helyszínen, egy szemétégető tetején/oldalában épült.
Kép: Marcel Hirscher / Facebook
Kép: Marcel Hirscher / Facebook
A koppenhágai Copenhill műanyag pályát 2019-ben adták, nem messze a belvárostól. A pálya egy szemétégető tetejéről indul, remek kilátással a fővárosra. 
Egy rövid videó 2020-ból, az átadás után
A dánok látványosan ötvözték a hasznosat a szórakozással. A szemétégető évente közel 100 ezer háztartás energiaellátását fedezi, a ráépített sípálya pedig sokak kedvence lett az elmúlt években. Igaz, ehhez az is kellett, hogy vonzó programokkal, köztük különleges bajnokságokkal várják a helyieket, akiknek túl sok lehetősége nincs síelni Dániában.
Kép: Marcel Hirscher / Facebook
Kép: Marcel Hirscher / Facebook
A 85 méter magas épület a 450 méteres pályájával kiemelkedik helyi viszonylatban. Dánia legmagasabb pontja 171 méter, ehhez képest a mi Eplényünk már alpesi magasságnak számít, Mátraszentistván pedig egyenesen himalájai. Dániában csak néhány rövid és alacsony szintkülönbségű pálya található.

Hirscher közösségi oldalán számolt be a síeléséről és teljesen lenyűgözte a pálya, a látvány, a projekt megvalósítása. Hozzátette, nagyon szeretne Bécsben is egy hasonlóan ötletes műanyag pályát látni. Azt már mindenki fantáziájára bízom, milyen lenne egy ilyen Magyarországon?
Kép: Marcel Hirscher / Facebook
Kép: Marcel Hirscher / Facebook
KOMMENTEK
Tervező | 2023.08.18. 17:14
Nem akarok ellene beszélni, de azért a pályából kinövő. és a lift nyomvonalon levő fű mennyisége egyelőre nem győz meg az eszeveszett látogatottságról és karbantartásról....

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.