Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hivatalosan is átadták a boszniai síközpontot

2024.09.04. Bata Attila

Ritka időzítés, hogy a nyár végén adnak át egy síterepet, de végre elkészült a teljesen felújított boszniai Igrišta síközpont, amelyet eredetileg az 1984-es téli olimpiára építettek.
Az új, hatszemélyes felvonó
Az új, hatszemélyes felvonó
A síterep történetéről és a tavalyra tervezett átadásról már korábban írtunk. Végül is a tervek nem jöttek össze, az előző szezonban nem nyitottak ki, de a következőre már lassan készen állnak. Ennek egyik legbiztosabb jele, hogy augusztus végén hivatalosan is átadták a felújított síterepet.

A helyiek szerint a síterep átadása azért is fontos volt, mert a befektetők már készen állnak, hogy a következő években szálláshelyeket építsenek a közelben, de kivártak, amíg tényleg elkészül a síterep.
A felújított síközpont a tervezett költségvetéssel valósult meg. 41 millió bosnyák márkából (kb. 8,2 milliárd forint) a síterephez vezető utak felújítása is belefért. A közeli Jahorina síközpont a fejlesztésekért cserébe ingyenesen megkapta a síközpontot a következő 30 évre, így nem meglepő, hogy az építkezésen a náluk már bevált olaszokat részesítették előnyben.

Az új, hatszemélyes felvonót a Leitner építette, amely nagyon aktív a szerb területeken. Az új lift 850 méter hosszú, 333 méter szintkülönbséget tesz meg és óránként 2500 utast képes szállítani. Ahogy a pályatérképen is látható, a hatszemélyes két hosszabb pályát szolgál ki. A piros besorolású 1-es pálya 1881 méter, a kékszínű 2-es pálya 2062 méter hosszú. A felső részen egy havas játszótér épült, amelyhez egy 302 méteres varázsszőnyeg tartozik.
Pályatérkép (1040 - 1350 m)
Pályatérkép (1040 - 1350 m)
A hóról a TechnoAlpin gondoskodik. Elkészült egy 30 ezer köbméteres víztározó, amelyből a jelenlegi 20 hóágyút táplálhatják vízzel. A tervek szerint később a hóágyúk száma 50 fölé emelkedik.

Várhatóan hamarosan elkészül az autópálya Belgrád és Loznica között, amely a Szerbiából érkezők részére gyorsítja meg a utat a boszniai határig. A Vlasenica mellett található síterep jelenleg 30 alkalmazottnak ad munkát, a tervek szerint szezonban és a további fejlesztések után ez 200-ra emelkedhet.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.