Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar december 14-én kezdi meg a síszezont

2022.12.13. Bata Attila

A magyar síelők egyik kedvenc közeli síterepe, ahová sokan hajlandóak egy- vagy kétnapos síelésekre kiruccanni, ezen a héten kezdi meg működését.
Hochkar webkamera képe egy nappal a nyitás előtt
Hochkar webkamera képe egy nappal a nyitás előtt
Az eredetileg tervezett december 8-i nyitást megakadályozta az időjárás, de úgy tűnik, hogy a december 14-re halasztott szezonkezdetnek már nem lesz akadálya. Hétvégén az osztrák hójelentésekben közel hasonló mennyiségeket jelentettek ebből a régióból, mint a nyugatabbra található síterepekről. Hochkaron 20 centiméter hó hullott, Marizell településen pedig 17 centiméter.

Hochkaron eddig csak szánkóval lehetett csúszni és néhány sítúrázó használta a pályákat, akik a szezonelejei tiltás ellenére is nekivágtak a hegynek. Ezt már a síterep illetékese mondta el, aki szerint a szerdai nyitásig 80 hóágyúval igyekeznek előkészíteni a pályákat.
Hochkar sítérképe
Hochkar sítérképe
A síterep idei újdonságairól, és az idesorolható rugalmas bérletárakról már novemberben írtunk. A jegyárakkal kapcsolatban a síterep üzemeltetője megjegyezte, hogy a drágulás ellenére Alsó-Ausztriában még mindig 20%-kal olcsóbban lehet síelni, mint Ausztria többi részén.

A régióban található síterepek közül Annaberg december 16-án, Mönichkirchen és St. Corona december 17-én nyit. Lackenhof am Ötscher pályáin még hiányzik a hó. Itt az óvatos tervezés december 23-i nyitással számol, megfelelő hóviszonyok esetén.

Frissítés

Ötscher december 17-én nyit az Eibenkogl pályával és a gyermek síparkkal.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Thier csillagcsillagcsillag
Mönichkirchen egyetlen uszodával is rendelkező szálláshelye. A sízőket a szálloda mikrobusza ingyenesen szállítja ki a kb. 700 méterre lévő ülőlifthez. Wellness: uszoda, szauna, pezsgőfürdő, infrakabin, pihenőterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dreimäderlhaus-Wiednerhof
A Dreimäderlhaus-Wiednerhof családi gazdaság a Tauchen / Mönichkirchen régióban egy kisebb hegyen fekszik, így télen és nyáron egyaránt nyugalmat áraszt természetközelségével. A hegyi házikótól kb. 5 perces autóútra találjuk a Mönichkirchen síterepet (kb. 5 km), ahol síoktatást és felszerelés bérlést is találunk.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.