Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar és Schnalstal (Val Senales) egy kézben

2014.02.12. 2014.02.14. Bata Attila | frissítve: 2014.02.14.

Peter Schröcksnadel, az osztrák sí szövetség elnöke és vállalkozó újabb síterepet vásárolt az eddig is tekintélyes portfóliójához. A január végén megkötött szerződés szerint az osztrákok partnercégükkel együtt kétharmados többséget szereztek a dél-tiroli Schnalstal (Val Senales) gleccser üzemeltetésében.
Peter Schröcksnadel érdekeltségeinek a listáján található Patscherkofel és Hochkössen (Tirol), Grossglockner (Kelet-Tirol), Wurzeralm, Hinterstoder, Kasberg és Hochficht (Felső-Ausztria), de mindenekelőtt a közeli Hochkar és Ötscher-Lackenhof síterepei. A kilenc osztrák síterepen kívül a nevéhez köthető a nálunk webkameráiról ismert Feratel és Sitour vállalkozások is. Mostantól pedig egy újabb sítereppel, a dél-tiroli Schnalstal terepével gyarapodik a portfólió.

Peter Schröcksnadel és a dél-tiroli média és turisztikai vállalkozás, az Athesia közösen vette meg a dél-tiroli síterep üzemeltetésében kétharmados részesedéssel bíró céget, így mostantól az övéké ez a tulajdonrész. A vételárat hivatalosan nem közölték, de egy helyi ingatlaniroda értesülése szerint 6,5 millió euróért kelt el a síterepet üzemeltető cég kétharmada.

Az egykoron egész évben nyitva tartó gleccserterep az utóbbi időben egyre több gonddal küszködött. A korábbi számokhoz képest a látogatók fokozatosan elmaradtak és a 2011/2012-es szezonban már csak 220 ezer látogatójuk volt. A 2012-es évet 620 ezer eurós veszteséggel zárta a síterep. Tavaly nyáron már ki sem nyitottak.

Az új tulajdonosok természetesen átvilágították a síterepet és terveik között fejlesztések is szerepelnek. A tervezett beruházások nagyságáról még nem lehet pontosat tudni. Az is befolyásolhatja a fejlesztéseket, hogy a fentebb említett kilenc síterep közül a tiroli Patscherkofelre már nem kell többet költeniük, hiszen 2016-tól a helyi önkormányzathoz kerülhet.

KOMMENTEK
Masocorto | 2014.02.15. 08:49
Ezek a képek a Schnalstalon készültek, ami egy fantasztikus hely. Ha a síterepeknek van menyországa, akkor szerintem ez az :-) Évek óta ide járunk sízni, ha tehetjük.Ha másik terepen síztem, mindig erre a helyre gondoltam, mivel összehasonlíthatatlanul jobban éreztem itt magam, mint bárhol máshol. Véleményem szerint nem lehet egy lapon említeni az osztrák terepekkel, többek között gondolok itt arra, hogy a pályák mindig tökéletesen karbantartottak, soha nem tapasztaltam tömegnyomort, ami valljuk meg, hogy az osztrák síterepeket jellemzi. Összefoglalva a lényeget, tökéletes pályákon, sorbanállás nélkül, megfizethető áron lehettünk itt eddig. Kiváncsian várom, hogyan lesz ezután.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.