Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is elkészült hóból a magas-tátrai kunyhó betleheme

2023.12.25. Bata Attila

A Magas-Tátra legrégebben épült és legkisebb menedékházának üzemeltetője idén is betlehemet épített hóból a ház mellett, amely pont karácsony előtt készült el, és remélhetőleg minél tovább gyönyörködhetnek benne a látogatók.
Kép: Rainerova Chata
Kép: Rainerova Chata
A Rainer-kunyhót (Rainerová chata) 1863-65-ben építették, első menedékházként a Magas-Tátrában. A több mint 150 éves hányatott története az utóbbi évtizedekben rendeződött. Ma már ugyan megszállni nem lehet benne, de vendégeket egy büfé szolgálja ki.

Az 1301 méter magasan található ház megközelítése nem túl bonyolult. Tarajkáról (Hrebionok - itt idén a Westminster apátságot építették meg jégből) indulva kb. fél óra alatt elérhető kényelmes túraúton.
Kép: Rainerova chata - official
Kép: Rainerova chata - official
A kunyhót Peter Petras üzemelteti, aki november végén kezdett neki a betlehem elkészítésének. Kezdetben segítette őt az időjárás, de később napokon keresztül nem tudott dolgozni az enyhülés miatt. A kb. 4x5 méteres jégtömbben a Szent Családot faragta ki, Máriát. Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet, Jézust. A felnőtt alakokat kb. 2 méter magas szobor ábrázolja.
Így készült
A kunyhó melletti betlehem már szokásosnak is tekinthető, hiszen 1998 óta minden évben elkészíti az üzemeltető. Tavaly kisebb botrány okozott Szlovákiában, hogy egy feltehetően részeg egyén a szobrot vörös borral leöntötte, azonban a rongálást később helyrehozták.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.