Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is újdonságokkal várnak a stájer síterepek

2019.11.11. Bata Attila

Két komoly sílift megépítésével fut neki az idei télnek Stájerország, ezen felül számos új szálláshely készül el a visszatérő és az új vendégek fogadására.
A tartomány idegenforgalmi szakemberei szerint a Stájerországba érkezett hazai és külföldi turisták 85%-a visszatér hozzájuk az átélt élmények és a nyújtott szolgáltatások miatt.

Az idei téli szezonban a visszatérő vendégek is számos újdonsággal találkozhatnak. A síterepek legnagyobb beruházásait két új lift megépítésében találjuk. Planai (Schladming) síterepén most épül az új kabinos lift, míg Mariazell (Bürgealpe) 40 millió eurós beruházással újítja fel felvonóját.
Planai: új lift épül
Riesneralm síterepén két érdekességet is találunk az idén. A világrekordjelölt hóemberépítésről már beszámoltunk, ennek a sorsát az idén nyomon követjük. A völgyben egy vízerőmű épül, amely kettős célt szolgál. Egyrészt a felduzzasztott vízből látják el a síterep hóágyúit, másrészt a tervek szerint az erőmű kapacitásának egyharmada a síterep üzemeltetését szolgálja, a maradékot pedig bekötik a lakossági hálózatba.
A magyar síelők fontos vendégeknek számítanak
A magyar síelők fontos vendégeknek számítanak
A hazai vendégek mellett a magyarok is a legfontosabbak közé tartoznak, a csehek, lengyelek, és németek mellett. Talán nem véletlen, hogy hozzánk is elutaztatták a régió hóemberét egy fotózásra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.