Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ischgl nem viccel: szezonkezdet 159 km pályával!

2017.11.23. Bata Attila

Rég nem látott nagyszerű hóviszonyok Tirolban és nagyjából az egész Alpokban az idei szezonkezdet előtt. Ischgl, az egyik legjobb osztrák síterep, nagyon komoly pályakínálattal indítja be a szezont a mai napon. Tájékoztatásuk szerint 159 km pálya és 36 lift üzemel az első napon. Jelenleg ez a csúcs!
A november 22-i helyzet (Kép: helyi lift társaság)
A november 22-i helyzet (Kép: helyi lift társaság)
Az előző években ahhoz szokhattunk hozzá, hogy sokszor karácsonyig kellett várni, hogy tisztességes mennyiségű és hosszúságú pályákon lehessen síelni. Ehhez képest pl. a múlt héten kinyitott tiroli Obergurgl-Hochgurgl vagy a francia Val Thorens már kb. 100 kilométernyi pályát készített elő. De még rajtuk is túltesz Ischgl, ahol 159 km pálya síelhető. Valószínűleg jelenleg ez a legnagyobb kínálat a világon pályaválasztékban.

Tirolban az elmúlt három hétvégén mindig havazott és reális esély van rá, hogy a mostani, a negyedik hétvége, sem múlik el havazás nélkül. Az utóbbi után 50 cm havat kapott Ischgl síterepe, ahol még folyamatosan működött 1000 (!) darab hóágyú, ennek eredménye a november közepéhez képest fantasztikus körülmények.

5 nappal ezelőtt
Ischgl a koncertjeiről (is) híres. Az utóbbi évtizedben a legnagyobb világsztárok játszottak a síterep szabadtéri színpadján. Az idei szezonban úgy döntöttek, hogy inkább a német nyelvterületeken ismert sztárokat hívnak meg. Az ötlet úgy tűnik bejött. A november 25-i nyitó bulit Andrea Berg tarja, és a megnövekedett érdeklődés miatt ki kellett bővíteni a koncert helyszínét 16 ezer fősre.

Április 1-én Max Giesinger ad koncertet, április 30-án pedig Helene Fischer zárja a szezont.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.