Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ittas vezetés? Didier Cuche nehéz percei a bíróságon

2015.09.04. Bata Attila

Sokak kedvence, a nemrégen visszavonult svájci sílegenda, Didier Cuche, kemény időszak elé nézett a svájci bíróságon. Egy teljesen ártalmatlannak tűnő közúti balesetnek komoly következményei lehetnek, amennyiben szeptember végén nem tisztázzák az ellene felhozott hét vádpont alól.
Didier Cuche-t nem kell bemutatni, az egyik legszimpatikusabb síelő, aki valaha versenyzett, és ez a szimpátia szenvedhet komoly csorbát, ha nem jól alakul a bíróság döntése szeptember végén.

Az eset még tavaly nyáron, június 21-ről 22-re történt. Cuche egy baráti buliban vett részt, ahonnan éjfél körül autóval hazaindult. Útközben elhagyta a sávját és nekiment két kisebb biztonsági jelzőoszlopnak az út közepén, balszerencséjére a rendőrség be tudta azonosítani a kárt okozó autót.

Ilyen oszlopok voltak útban ... (Kép: Yvain Genevay / lematin.ch)
Ilyen oszlopok voltak útban ... (Kép: Yvain Genevay / lematin.ch)
A bíróság az eset kapcsán hét vádpontot fogalmazott meg Cuche ellen. A legsúlyosabb az ittas vezetés. Egyes szemtanúk szerint az este folyamán Cuche nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. A hét elején Cuche megjelent a kantoni bíróság meghallgatásán, ahol azt vallotta, hogy összesen két pohár vörösbort fogyasztott a baleset előtt.

További bűnei, hogy nem maradt ott a baleset színhelyén és az esetet is csak órákkal később jelentette, üzenetet hagyva a rendőrség telefonos rögzítőjén. További vádak, hogy a baleset után megpróbálta eltüntetni a sérüléseket az autójáról, arról az autóról, amely a baleset után már nem volt közlekedésre alkalmas műszaki állapotban.

Cuche és ügyvédei tagadják az ittas vezetést. Állításuk szerint Cuche az ütközést szerette volna elkerülni egy útra tévedt állattal, ezért döntötte ki a biztonsági oszlopokat. Tagadják, hogy a megengedettnél gyorsabban hajtott volna, és a kocsinak sem történt olyan baja, hogy ne lehetett volna közlekedni vele. Cuche azért nem maradt a helyszínen, mert nem szerette volna, hogy a baleset színhelyén róla készült fényképek kerüljenek fel az ismert internetes oldalakra. Mobiltelefonját pedig kölcsönadta a helyszínen tartózkodó barátjának, hogy ő jelentse be az esetet.

A svájci média szerint az ítélet legnagyobb tétje az, hogy változik-e az emberek megítélése Cuche-ről. Cuche legnagyobb félelme, hogy ezzel az esettel lerombolja az emberekben eddig kialakult szimpatikus képet, amelyet mindenki a síelővel azonosít. A kifogástalan hírnév és imázs megtartása pedig hihetetlenül fontos lenne a népszerűsége miatt reklámszerződésekkel a 2012-es visszavonulása után is sűrűn megkeresett Cuche számára.

Hirdetői - többek között az Audi is -, egyelőre nem fordultak el tőle, de sokan kíváncsian várják a szeptember végi ítéletet és az esetleges reakciókat.
KOMMENTEK
huligan | 2015.09.04. 10:58
Én maradok mellette!
százas | 2015.09.04. 11:20
A ló is megbotlik, mégis négy lába marad!
TZoli | 2015.09.11. 11:01
Ez nem síelés.
Hibázott, viselje a következményeit. Ittas vezető ne legyen példakép.
stelvio | 2015.09.13. 12:36
Cuche megítélését legfeljebb azok szemében változtatja meg az eset, akik felületesen ítélkeznek.
Számomra mindig az az ember marad, aki egy kitzbücheli verseny estéjén a szüleivel a mellettünk lévő asztalnál vacsorázott, s amikor jeleztük neki, hogy ha a századok nem is, mi vele vagyunk, akkor ő jött oda koccintani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.