Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Közúton: Didier Cuche pénzbüntetése a bíróságon

2016.08.26. Bata Attila

A héten véget ért az egykori alpesi sí versenyző, a svájci Didier Cuche pere a bíróságon. Két évvel ezelőtt Cuche egy buliból hazatérve útjelző oszlopokat döntögetett a kocsijával. Egy éve kezdődött a tárgyalása, a mostani ítéletben a legsúlyosabb vád alól felmentették. Pénzbírságra ítélték.
Amint tavaly megírtuk, Didier Cuche egy buliból tért haza késő este. Bevallása szerint csak 2 pohár bort fogyasztott, így ült volán mögé. Miután egy állat került elé az országúton, azt megpróbálta kikerülni, de nekiment két jelzőoszlopnak az út közepén. Az ilyenkor szokásos eljárás szerint az esetet jelentenie kellett volna, és megvárnia a kiérkező rendőröket.

Ilyen oszlopok voltak útban ... (Kép: Yvain Genevay / lematin.ch)
Ilyen oszlopok voltak útban ... (Kép: Yvain Genevay / lematin.ch)
A bűne az volt, hogy egyből hazahajtott, majd csak órákkal később, otthonról értesítette a rendőrséget, üzenetet hagyott a rögzítőjükön. A rendőrség csak jóval később tudta őt kihallgatni és nem lehetett megállapítani, hogy a baleset pillanatában mennyire lehetett ittas állapotban.

Az indítványozott 30 napos feltételes büntetés és 6900 frankos pénzbírság 20 napra és 2000 svájci frankra (kb. 570 ezer forint) csökkent az ítéletkor.

Cuche-t bűnösnek találták a KRESZ megsértésében, mindenekelőtt a helyszín azonnali elhagyásában. A síelő azzal védekezett, hogy nem akarta, hogy az arrajáró autósok fényképeket készítsenek róla és azok felkerüljenek a közösségi oldalakra.

A közvéleményt leginkább érdeklő kérdésben és a legsúlyosabb vádban a bíróság felmentette a síelőt. Nem látták bizonyítottnak, hogy ittasan vezetett volna. Az ítélet utáni szűkszavú közleményében Cuche is ezt emelte ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.