Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon: csak két síterep vívja harcát a "téllel"

2018.01.03. Bata Attila

Nem indult rosszul itthon az idei szezon, de aztán egyre romlottak a körülmények és január elejére már csak két hazai pályán lehet síelni, de természetesen ilyen időjárási körülmények között ott sem ideális a hóhelyzet. Erre a hétre semmi biztató nem látszik, de korai még aggódni, messze a tél vége.
Eplényben még most is lehet síelni
Eplényben még most is lehet síelni
Hol van már a tavalyi hó? Egy évvel ezelőtt nappal mínusz 5, este pedig mínusz 15 fokot mutattak a hőmérők hegyeinkben. Január 7-én már az is megesett, hogy Eplényben az összes liftet be tudták indítani. Aztán január 8-án még az országos napi hidegrekord is megdőlt mínusz 28,1 fokkal. Olyan hideg volt, hogy Mátraszentistvánban az üzemeltetők vizet vásároltak, hogy hóágyúzni tudjanak.

Kékestető ideiglenesen bezárt, újra a szánkósoké a sípálya
Kékestető ideiglenesen bezárt, újra a szánkósoké a sípálya
Az idei évkezdet sokkal rosszabb. A csak természetes hóval üzemelő síterepeinken nincs elég hó, de hideg hiányában a hóágyúzható pályák sem tudnak működni. Tegnap Kékestető adta fel a küzdelmet az időjárással szemben, már csak két síterep, Mátraszentistván és Eplény állja a sarat, néha szó szerint is.

Mátraszentistvánban is harcolnak az időjárással
Mátraszentistvánban is harcolnak az időjárással
Az időjárási előrejelzések erre a hétre nem sok jót ígérnek, nagy havazást nem várunk, a következő napok túl enyhének ígérkeznek. Nemcsak nálunk, hanem a szomszédban is enyhe időjárás várható. Ausztriában sok csapadékot hozhat a hét, de a hóhatár magasan alakul, így jobbára csak a magasabb régiókban fog havazni.

A következő hétről még túl korai előrejelzést adni, de legalább vannak biztató forgatókönyvek. Visszatérhet a hideg, egy kis havazás is szóba jöhet itthon. És ne felejtsük el! Még csak január eleje van, messze még a tél vége.
KOMMENTEK
Mátraszentistván Sípark | 2018.01.03. 08:33
Megérkezett a hidegfront a Síparkban -2 C fokig csökkent a hőmérséklet és napsütéses reggelre ébredtünk.
HÓHELYZET: a reggeli órákra kifagyott a pálya, 0 és -2 C fok körül alakul a hőmérséklet, ma délután 5 cm hó várható, csütörtökön napsütéses idő lesz az előrejelzések szerint.

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.