Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok, Magas-Tátra: megkezdték a hóágyúzást

2014.11.23. Bata Attila

Ezen a héten végre Szlovákiában is beindultak a hóágyúk. A Chopok északi oldalán, Jasnán indították be először a hóágyúkat, majd később Tátralomnicnál, valamint a Csorba-tó felett. Amint az időjárás engedi, a jövő héten folyamatosan indíthatják be őket a többi terepen is.
Szerdán már beindultak a hóágyúk Szlovákiában, először a Chopok északi oldalán 1600 méter felett található pályákon. Szlovákiában is folyamatosan érkezik a hideg, így egyre kedvezőbbek lesznek a mesterséges havazás feltételei.

Chopok-Jasna
Chopok-Jasna
Pénteken már a Magas-Tátrában is kipróbálták a hóágyúkat, először a Tátralomnic feletti két piros pályán (Generál és Esíčka) kb. 1750 méteres magasságban, majd később a Čučoriedky pályán is. Egy nappal később a másik magas-tátrai síterep, Csorba-tó is beindította a hóágyúkat néhány pályán.

Chopok-Jasna
Chopok-Jasna
Jövő heti nyitásra jelenleg még kevés az esély, bár a következő héten egyre kedvezőbbek lesznek a körülmények. A helyi meteorológiai intézet azt jósolja, hogy lesznek olyan napok, amikor napközben sem megy fagypont fölé a hőmérséklet a Magas-Tátrában 1500 méteres magasság felett.

Magas-Tátra
Magas-Tátra
A mostani állapot szerint a legtöbb szlovákiai síterep a nyitás dátumát a december 6-i hétvégére tervezi. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.