Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok, Magas-Tátra: megkezdték a hóágyúzást

2014.11.23. Bata Attila

Ezen a héten végre Szlovákiában is beindultak a hóágyúk. A Chopok északi oldalán, Jasnán indították be először a hóágyúkat, majd később Tátralomnicnál, valamint a Csorba-tó felett. Amint az időjárás engedi, a jövő héten folyamatosan indíthatják be őket a többi terepen is.
Szerdán már beindultak a hóágyúk Szlovákiában, először a Chopok északi oldalán 1600 méter felett található pályákon. Szlovákiában is folyamatosan érkezik a hideg, így egyre kedvezőbbek lesznek a mesterséges havazás feltételei.

Chopok-Jasna
Chopok-Jasna
Pénteken már a Magas-Tátrában is kipróbálták a hóágyúkat, először a Tátralomnic feletti két piros pályán (Generál és Esíčka) kb. 1750 méteres magasságban, majd később a Čučoriedky pályán is. Egy nappal később a másik magas-tátrai síterep, Csorba-tó is beindította a hóágyúkat néhány pályán.

Chopok-Jasna
Chopok-Jasna
Jövő heti nyitásra jelenleg még kevés az esély, bár a következő héten egyre kedvezőbbek lesznek a körülmények. A helyi meteorológiai intézet azt jósolja, hogy lesznek olyan napok, amikor napközben sem megy fagypont fölé a hőmérséklet a Magas-Tátrában 1500 méteres magasság felett.

Magas-Tátra
Magas-Tátra
A mostani állapot szerint a legtöbb szlovákiai síterep a nyitás dátumát a december 6-i hétvégére tervezi. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.