Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: egy fontos kabinos lift építését kezdik meg

2021.08.22. Bata Attila

A szlovák síterep a héten jelentette be, hogy megkezdik egy új lift építését, amely egy kritikus szakaszon szüntetheti meg a hosszú sorokat a jövőben. Az új lift megépítésére még várni kell és csak a következő, 2022/23-as szezonban készül el.
Lassan 12 éve már hogy elkészült az első terv a Biela púť és Priehyba részek (északi oldal) közötti összeköttetésre. A korábbi grandiózus tervek kissé szelídültek az évek során, és mostanra érett meg a helyzet, hogy elkezdhetik az építkezést.

A síterep szerint, ha valaki felül a négyülésesre Biela púť állomásnál, és utána a Twinliner fogaskerekűt választja, akkor csúcsidőben akár 60-90 percet is kell várakoznia, hogy eljusson Priehybára. Az üzemeltetők szerint az új lift megépítésével ez a probléma megszüntethető.
Az új lift nyomvonala a térképen
Az új lift nyomvonala a térképen
Az új lift nem lesz teljesen ismeretlen. Hasonló típus, 15 személyes kabinos, már közlekedik a déli oldalon. Egyrészt gyorsabb elérést tesz lehetővé a parkolóból, valamint a hegyi vendéglők élelmiszer utánpótlását is ezzel tudják majd könnyebben megoldani. A síterep megígérte, hogy az új nyomvonal miatt kivágandó fák helyett kétszer annyi új fát ültetnek a síterepen.
Az új lift óránként 2800 utast szállíthat, szemben a Twinliner 250 fős kapacitásával.
Csökkenhetnek a sorok a fogaskerekű előtt
A 930 méter hosszú lift építése ugyan még az idén megkezdődik, de a síelőknek a következő szezon elejéig (2022 december) várni kell az átadásra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.