Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Tátrában a 2022/2023-as síszezonban

2022.10.23. Bata Attila

Bár a cím a Tátráról szól, idén sem meglepetés, hogy a fejlesztések javát az Alacsony-Tátrában (Chopok-Jasná) találjuk. A Magas-Tátrában inkább a szolgáltatásokban kapunk valami újat. Chopokon új ülőlift épül, ismét beindítanak egy legendás liftet és újabb hóágyúkat állítanak csatasorba.
Ma már Chopok számít Szlovákia legjobban fejlődő síterepének, ezért nem is meglepetés, hogy itt minden szezonban történik valami. Már írtunk róla, hogy 17 millió eurós költséggel épül egy kabinos felvonó az északi oldalon. Majd még írunk róla, hogy öt év kényszerszünet után visszaállítják a Zadné Dereše (Hátsó-Deres) részen található felvonót a déli oldalon. Új hóágyúrendszer építenek ki a Slalom pálya mellett, a Rotunda és a Happy End vendéglők ezentúl önkiszolgáló üzemmódban fogadják a vendégeket.
Deres: megkezdődött klasszikus, Tátrapoma H210-es típusú húzólift helyreállítása
A szolgáltatások terén a TMR, francia módra kihasználja, hogy a síterepek és néhány helyi szálloda üzemeltetése egy kézben van, így akik a szállodáikban foglalnak szállást, ingyen bérletet kapnak a síterepekre. A síbérletekhez a „Fast Pass” kedvezmény is jár a szállóvendégeknek, amely azt jelenti, hogy nem kell sorban állni a sílifteknél, ezzel a bérlettel be lehet előzni a sort. A Tatralandia és Bešeňová közelében lévő TMR szállások vendégei az említett két aquaparkba kapnak ingyenes belépőket.

A „Fast Pass” Tátralomnicon és a Csorba-tónál (Magas-Tátra) is használható, és Lomnicon idén is marad a tavaly bevezetett szolgáltatás, a „Comfort Parking”, amellyel a szállóvendégek parkolóhelyeket foglalhatnak maguknak a településen.
Szezonnyitó buli december 3-án
Szezonnyitó buli december 3-án
Chopokon már fix a szezonnyitó dátuma. December 3-án indulnak a liftek és a szlovákok egy „idegenlégióst” importálnak az Alpokból, Dj Ötzi bulija nyitja meg a tátrai szezont.
KOMMENTEK
bouquetk | 2022.10.24. 10:34
Erről a Hátsó Deres tányérosról sokan tudnának mesélni. Az elején katapultálta a versenyzőket,, a könnyebb súlyúak akár métereket repültek. A nyomvonalában volt egy szikla, ha valaki nem figyelt, simán nekiment. Aztán egyszer leszakadt és úgy maradt.
Kovix | 2022.10.25. 06:11
A Fast Pass típusú jegyet úgy láttam a weboldalon, hogy bárki bármikor megveheti. Tehát kb. +50 € és nincs sorban állás. Nem szeretnék “megmondóember” lenni és ki is tudom fizetni ezt az extra költséget akár egész télen is, de nem fogom. Etikailag itt tartanánk? Hogyan magyarázom el a fiamnak ha állunk a sorban és előznek minket? Hogyan magyarázom meg a fiamnak ha mi előzzük a sorban lévőket? Én szarul érezném magam ha Mi előznénk másokat akik csak azért állnak a “rossz” sorban mert nincs +50 € a zsebükben. A gyerekek mindig előzgetnek ezt tudjuk, de hogyan is várjunk el ezentúl mást tőlük? Nekem ne jöjjenek a rugalmas árképzéssel meg, hogy Business jegyek is vannak a repülőn, mert amiatt senki sem szenved hátrányt. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
bouquetk | 2022.10.25. 08:30
Egyetértek. De meg lehet ezt oldani normálisan is. Ahogy a Síjegy ár fórumban leírták a Ski amade kiküld egy kártyát, amire feltöltheted az online megvett jegyet. Nincs sorban állás, de előzgetés sem.
nógrád | 2022.10.25. 13:24
Bezony! A legendás Deres felvonó! Az úgy húzott mint a gyorsvonat! Másnap mindig csodálkoztam, hogy nem a lábamban van izomláz, hanem a karomban, mert indulásnál bizony kapaszkodni kellett, akkorát rántott. És igen, sokszor levegőben tette meg az ember az első 2-3 métert!
Mindenesetre nagyon hiányzott már délen az a felvonó, én örülök neki, ha megint beindul!
Kovix | 2022.10.26. 22:28
Bouquetk, szerintem félre érted.
Küld el a linket légy szíves a “síjegy ár” fórumról.
Jasnán a fenti leíràs szerint ha becsúszol a lifthez, plusz zsetonért előzhetsz, ez nem a bérlet megvásárlására vonatkozik.
golo | 2022.10.27. 19:11
Kovix! Úgy van, ahogy írod. Csak a pénztárnál nem kell soban állnod a feltöltött KeyCardoddal, a felvonónál nincs kivételezés. Szerintem Kálmán is így gondolta.
Harsfalvi Tamas | 2022.10.28. 08:28
Sziasztok!

Tudnátok ilyen szállást ajánlani ahol a bérlet ára benne van a szállodai árban?
bouquetk | 2022.10.28. 09:20
Egy hangyányit félreértettem, de mentségemre szólva, az eszembe sem jutott, hogy kitalálnak egy olyan jegyet, amivel a felvonónál nem kell sorba állni. Mondjuk ez olyan igazi csehszlovák. El nem tudom képzelni, hogy egy kultúr államban ilyet mernének. Akkor ezeknek lesz egy külön kapu(?), és persze lehet fokozni, ha nagyon sokan lennének, ekkor még lesz egy drágább.
százas | 2022.10.28. 16:57
Már a tavalyi szezonban is megvolt a fastpass folyosó minden fontosabb liftnél, szerintem se sportszerű a sor előzése. Sokan ki is tudnánk fizetni, de én sem fogom. Tavalyi tapasztalataim alapján a dráguló bérletár megtette hatását, jóval ritkábban volt jellemző a korábbi évek tömegnyomora.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.