Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb sítereppel bővült a Gopass bérlet

2022.10.15. Bata Attila

TMR, az egyre jobban terjeszkedő szlovák vállalkozás, újabb síterepet vett fel a palettájára. A magyar síelők előtt jobbára Chopok, a Magas-Tátra vagy Mölltal lehet ismerős, ha Gopass-szal vásárolnak síbérletet. Mostantól egy újabb cseh síterepre is foglalható jegy.
Kép: Areál Monínec
Kép: Areál Monínec
A TMR közleménye szerint az idei szezontól Špindlerův Mlýn és Ještěd után egy újabb cseh síterep, Monínec is a GoPass bérlet tagjává válik. A közlemény nem tér ki arra, hogy a szlovákok valamilyen tulajdont vagy üzemeltetési jogot szereztek a cseh síterepen, inkább arról van szó, hogy a saját bérletrendszerüket kiterjesztették ide is.

A Gopass arról is ismert, hogy a dinamikus árazást követi, síelők számára annak összes előnyével, illetve hátrányával. A légiközlekedésben a fapadosok által használt árképzést követő rendszer, kereslet alapján árazza be a bérleteket. Tehát, a népszerű napokon a legdrágább a bérlet. A jegyárak állandóan változhatnak. Két dolog tűnik biztosnak. Ha valaki jóval előre foglal az interneten, akkor olcsóbban síel. Legdrágábban, az utolsó pillanatban, és a helyi kasszánál fizetve lehet napijegyet venni.
Az idei szezontól itt is Gopass
Az idei szezontól itt is Gopass
Monínecről korábban már írtunk. Érdekessége, hogy ezen a síterepen nemcsak hóágyúk, hanem hókészítő berendezés is működik. Utóbbi enyhe időjárási körülmények között is képes havat készíteni, így már november közepén is kezdődött el itt a szezon.

A hókészítő berendezés egyik problémája, hogy sokat kell üzemeltetni, hogy elég havat gyártson, amely elég magas elektromos fogyasztással jár. A síterep tavaly augusztusban 337 ezer koronás áramszámlát fizetett, az idén – takarékosabb használat mellett – 1,1 millió koronát (kb. 20 millió forintot).

Ezen felül a síterep jelenleg napi piaci áron fizet az áramért, így az üzemeltetők szerint idén valószínűleg nem fogják beindítani ősszel a hókészítő gépet.

A síterep oldalán még a régi árakat találjuk, hiszen a közel 300 cseh síterep nagy része még mindig kivár az árak bejelentésével. A legtöbben október végén vagy november elején hozzák nyilvánosságra az idei árakat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.