Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ester Ledecká hív síelni a csehországi hegyekbe

2023.02.11. Bata Attila

Végül is ebben az a leginkább meglepő, hogy hamarabb is megléphette volna a Cseh Idegenforgalmi Hivatal, de talán nem véletlenül vártak, hiszen a covid időszakban nem lett volna túl szerencsés kijönni a lenti promóciós videóval.
Részlet a filmből
Részlet a filmből
Csak idő kérdése volt, hogy a téli sportok rajongóit a csehek klasszisa szólítsa meg. Csinos, fiatal, képernyőképes és nagyon is ismert mind a snowboardosok és a síelők között. Ehhez persze az is kellett, hogy hihetetlen teljesítménnyel olimpiai bajnok legyen mind a síelésben és hódeszkában is. Utóbbiban kétszer is.

A lenti videót a Jizera-hegységben (Jizerské hory) és a Jeszenik-hegységben (Jesenik) forgatták igazán baráti és családias hangulatban, hiszen Ester ruháit saját édesanyja válogatta számára. A hírek szerint nagyon vigyáztak a film végén látható cseh ételspecialitásra, a svíčkovára (magyarul vadas hús vagy bélszín tejszínes mártásban) és az utolsó pillanatig érintetlen maradt.
Csehország az idén kb. 700 millió koronát (kb. 12 milliárd forintot) költ a síterepek fejlesztésére. Ennek a fele a hóágyúzás feltételeinek javítására megy. Az összeg alacsonyabb a szokásosnál, azonban két covid szezon után, és a jelentősen megemelkedett áramszámlákkal induló idei szezonban ez jelentősnek mondható.

A 30 legnagyobb csehországi síterep átlagosan 10-15 %-kal emelte idén a síbérletek árát. Az elmúlt hetekben a csehországi hegyekben is sok hó hullott, javultak a hóviszonyok a síterepeken.

Ledecká egyik nyári edzésén kulcscsonttörést szenvedett, majd másodszor is meg kellett műteni, mert felépülése nem a tervek szerint alakult. Sérülése miatt a jelenleg is zajló alpesi világbajnokságot is ki kellett hagynia. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.