Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ledecká: az olimpiai hős vitája a szövetségével

2018.09.04. Bata Attila

Az idei téli olimpia talán legnagyobb szenzációját a cseh hölgy szolgáltatta. Snowboardban eleve esélyesként nyert, de arra senki sem számított, hogy szuper-g-ben Vonn és a teljes mezőny előtt elhozza az aranyérmet, egy olyan versenyen ahol Mikaela Shiffrin kölcsönlécével indult el.
A ritka bravúr (arany snowboardban és síelésben) után mindenki úgy gondolta, hogy már sínen van a 23 éves versenyző pályája. Aztán a héten robbant a bomba. Ledecká és a Cseh Sí Szövetség nem írta még alá a megállapodását az idei szezonra.

A szövetség augusztus 31-ig adott erre határidőt, de Ledecká és az őt képviselő menedzseri iroda a szerződéstervezet számos pontjával nem ért egyet, így egyelőre szerződés nélkül indult el múlt héten Chilébe edzőtáborozni és versenyezni, amennyiben ez lehetséges szövetségi hozzájárulás nélkül.

Ledecká képviselői hétfőn azzal vádolták a szövetséget, hogy "zsarolják" a versenyzőt, szerződés nélkül nem engedik rajthoz állni a szezon versenyein.

Összefoglaló a szuper-g versenyről, amelyet hajszállal nyert meg
Láttunk már ilyet, nem nehéz kitalálni, hogy a pénzről szól a dolog. Ledecká esetében eddig jórészt saját zsebből finanszírozta versenyeit, most érthetően szeretné kihasználni a sikerei után kialakult helyzetet a finanszírozás, a pénzdíjak vagy akár a szponzorválasztás tekintetében.

Konkrétumokról természetesen senki sem nyilatkozott, de ez nem újdonság a síelők világában. A cseh szövetségnek már korábban is volt hasonló vitája a világkupa győztes síugróval Jakub Jandával, vagy az olimpiai bajnok sífutóval, Kateřina Neumannovával. Más ismert síelők is keveredtek anyagi jellegű nézeteltérésekbe hazájuk sí szövetségével, mint pl. a svájci Lara Gut vagy a norvég Henrik Kristoffersen.

De ne csak síelőkről vagy külföldi példákról beszéljünk, jelenleg legjobb teniszezőink is harcban állnak a hazai szövetségükkel.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.