Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már tesztelik az új kabinos liftet Chopokon

2022.11.07. Bata Attila

Péntek óta érdekes „utasokat” szállít az új kabinos lift Chopokon. Terheléspróbát és egyéb teszteket végeznek a Doppelmayr cég szakemberei az új lanovkán. A 15 fős kabinokban az utasokat vízzel töltött műanyag zsákokkal helyettesítették.
Hamarosan átadják az új liftet Jasnán. A 15 fős kabinokban a hétvége óta teszteket végeznek, pl. vészhelyzethez hasonló körülményeket modelleznek. Az utasok helyét a kabinokban vízzel töltött műanyagzsákok vették át. Egy kabinba, ahogy a lenti képen látható, hat darab, 200 liter vízzel megtöltött műanyagzsák kerül. Így 1,2 tonnás terheléssel tesztelhetik a kabinokat, hogyan viselkednek például vészfékezés esetén. A hírek szerint lezajlott egy esetleges áramszünet tesztelése is, generátorral sikeresen lehozták a kabinokat.
6x200 liter a kabinban
6x200 liter a kabinban
A Biela Pút és Priehyba (1117-1342 méter) között 17 millió eurós beruházással épült liftről már többször írtunk. A lift átadása szezonkezdetre várható, amelyet december 3-ra terveznek Jasnán.

Jasnán az utóbbi időben átadtak néhány ülőliftet, és azok teszteléséről is beszámoltunk. Érdekesség, hogy változnak a módszerek az évek alatt. Sajnos a videót azóta törölték, de 2009-ben még homokkal és kövekkel töltötték meg a zsákokat. 2012-ben a kabinos teszteléséről fennmaradt a videó, itt két darab ezerliteres víztartály helyettesítette az utasokat. Máig sem találom a cikkeimet a cseh síterepek „szimpatikus módszeréről”, ahol söröshordókkal tesztelték számos esetben a felvonókat. De szerencsére egy-két kép és videó még megmaradt …
Luka nad Jihlavou  (2012)
Luka nad Jihlavou (2012)
Klínovec, Csehország, 2019-ben (reklám után)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.