Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Javorovica: 48 év után bezárt a szlovák síterep

2016.01.31. Bata Attila

Közel fél évszázad után a Liptói történelmi régió egyik kedvenc síterepe is kénytelen bezárni. A Jánska-völgyben található Ski Javorovica síterepét is utolérte a végzet az adósságok és a csőd formájában. Sem az üzemeltető, sem az önkormányzat nem tudja tovább fizetni a költségeket.
Tavaly még azt gondolták, hogy az idei szezont túlélhetik, de a szezonkezdet előtt meg kellett hozniuk a fájdalmas döntést, így az idén már ki sem nyitottak.

A síterepet 48 évvel ezelőtt nyitották meg és az utóbbi 20 évben a helyi önkormányzat egy vállalkozóval együtt üzemeltette. Az önkormányzat megpróbálta vállalkozóknak átadni a tulajdonrészét, de sikertelenül.

Ski Javorovica  - csodás kilátással
Ski Javorovica - csodás kilátással
Liptovský Mikuláš-tól (Liptószentmiklós) hét kilométerre található Ski Javorovica síterepről (780-1060 m) akkor írtunk először, amikor 2014 novemberében vandálok gyújtogattak a síterepen. A két felvonóval és 2,2 kilométernyi pályával rendelkező, családias síterepet komoly csapás érte közvetlenül a szezonkezdet előtt.

A gyenge téli szezonok az utóbbi években jelentősen hozzájárultak a veszteségekhez, ennek ellenére a környék szállásai az idén is rengeteg foglalást kaptak. A februári vendégeket reggelente elszállítják majd Jasna vagy Závazná Poruba síterepére.

A polgármester szerint a helyi idegenforgalomnak szüksége van a síterepre, vagy akár egy új lanovka megépítésével a nyári turista forgalomra is. Csak reménykednek, hogy jön valaki, aki megveszi a síterepet és újra megkezdődhet az üzemeltetés.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.