Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaunertal: átadták „Ausztria legmeredekebb sípályáját”

2020.02.22. Bata Attila

Most szombaton először használhatja a nagyközönség a tiroli Kaunertal-gleccseren az idei szezonra épített új lift mellett található szintén új fekete pályát, amely a síterep szerint „Ausztria legmeredekebb sípályája”.
Kép: Kaunertaler Gletscher
Kép: Kaunertaler Gletscher
Tavaly ősszel a gleccseren átadtak egy modern nagykabinos liftet és mellette új pálya is épült. A fekete jelzésű és angolul elnevezett „Black Ibex” (magyarul fekete kőszáli kecske) pálya a síterep kommunikációja szerint Ausztria legmeredekebb pályája. Az új pálya 41,3 fok, vagyis 87,85% meredek.

A síterep üzemeltetői szerint komoly kutatásokat végeztek a legmeredekebb osztrák pályák tekintetében. Szerintük az új pálya meredekebb, mint a kitzbüheli „Streif”, amely „csak” 85%-os. Sokak előtt ismert a hírhedt „Harakiri” pálya Mayrhofen síterepén, amely 78%-os. Kicsivel meredekebb a Lech síterepén található „Der Lange Zug” pálya, amely 80%-os. Egy kicsivel még ennél is meredekebb a Silvretta Montafon „Black Scorpions” pályája, amely 81%-os, a gleccser üzemeltetőinek statisztikája szerint.
Kép: Kaunertaler Gletscher
Kép: Kaunertaler Gletscher
A tavaly átadott lift mellett három pálya indul a völgy irányába, ezek közül a legmeredekebbet eddig nem lehetett használni. Mivel a Black Ipex első része eléggé meredek, ezért nagyon sok hó kell rá, hogy síelhető legyen. Az egész pálya kb. 3 kilométer hosszú, 3113 méteres magasságból vezet 2750 méterre, de az említett meredek szakasz csak a pálya első 500 métere. Ha valaki itt leküzdi magát, utána már könnyebb lesz ...

Az üzemeltetők szerint már lenézni is félelmetes a pálya tetejéről és kíváncsian várják, hogy a hétvégén hányan próbálnak meg lejönni rajta.
Kép: Kaunertaler Gletscher
Kép: Kaunertaler Gletscher
KOMMENTEK
kissrobert79 | 2020.02.24. 08:51
A Gamsleiten 2-vel (Obertauern) szándékosan nem számoltak? Nehéz pontos adatot találni, de több honlap is a "leg"-ek közt említi.
Szabó Károly 1307 | 2020.02.24. 10:13
Tegnapelőtt próbáltam ki a G2- őt.
D.Dani | 2020.02.24. 17:30
Lehet, hogy csak érzékcsalódás, de valahogy a Lazid X-Dream Serfausban ijesztőbben néz ki ugyanebből a szögből. Nem beszélve, hogy a Harakirinél egy 2-300 méter hosszú letörés átlagos meredeksége 78%, a legdurvább szakasza bőven több.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.