Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hol van az Alpok legmeredekebb pályája?

2009.02.22. Bata Attila

Sokaknak ismerős a Ziller-völgyében található Harakiri pálya, amely a nevéhez méltóan az egyik legveszélyesebb pályának számít az Alpokban. A veszélyességét elsősorban a meredeksége adja, de a németek is büszkélkedhetnek egy ilyen pályával, amely még a Harakirinél is meredekebb.
Harakiri ( Mayrhofen)
Harakiri ( Mayrhofen)
A németek szerint a bajorországi Oberammergau mellett fekvő Laber-hegyen található az Alpok legmeredekebb pályája. A síterep egyetlen jelölt, természetesen fekete pályája, a Nordhang 84 százalékos meredekséggel vezet le a hegy aljára és igazán össze kell szednie magát annak, aki ezen végig akar menni bukás nélkül.

A nehézségét a meredeksége jelenti és számos egyéb tényező, amely ebből következik. Például az, hogy ilyen meredek pályát nem tudnak ratrakolni, ezért kisebb-nagyobb buckák és jeges részek váltogatják egymást. Sőt, a lejtő alján még egy komoly ugrató is próbára teheti azokat, akik eljutottak odáig.

Hasonló hírhedten meredek pályákat több helyen is találhatunk az Alpokban. A már említett Harakiri (78%) hivatalosan is Ausztria legmeredekebb pályája, bár a hírhedt kitzbüheli versenypálya (Streif) teteje 85 százalékos meredekséggel büszkélkedhet, de ezt csak a versenyzők használják. Találunk még meredek pályákat Ausztriában, pl. Golm síterepén a Diablo pálya, vagy a 74 százalékos Hohe Salve pálya Wilder Kaiser/ Brixental síterepén. Hozzánk közel található a Franz-Klammer pálya Bad Kleinkirchheim síterepén, amelynek a meredeksége 76 százalék a felső részén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Kirchheimerhof csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Abszolút pályaszállás a gyerekliftek mellett. Saját wellness részleg mintegy 2.500 m²-en, melynek szolgáltatással: kültéri fűtött medence, uszoda, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gőzkamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.