Menü ≡

Kaunertal: átadták „Ausztria legmeredekebb sípályáját”

2020.02.22. | Szerző: Bata Attila
Most szombaton először használhatja a nagyközönség a tiroli Kaunertal-gleccseren az idei szezonra épített új lift mellett található szintén új fekete pályát, amely a síterep szerint „Ausztria legmeredekebb sípályája”.
h i r d e t é s
Tavaly ősszel a gleccseren átadtak egy modern nagykabinos liftet és mellette új pálya is épült. A fekete jelzésű és angolul elnevezett „Black Ibex” (magyarul fekete kőszáli kecske) pálya a síterep kommunikációja szerint Ausztria legmeredekebb pályája. Az új pálya 41,3 fok, vagyis 87,85% meredek.

A síterep üzemeltetői szerint komoly kutatásokat végeztek a legmeredekebb osztrák pályák tekintetében. Szerintük az új pálya meredekebb, mint a kitzbüheli „Streif”, amely „csak” 85%-os. Sokak előtt ismert a hírhedt „Harakiri” pálya Mayrhofen síterepén, amely 78%-os. Kicsivel meredekebb a Lech síterepén található „Der Lange Zug” pálya, amely 80%-os. Egy kicsivel még ennél is meredekebb a Silvretta Montafon „Black Scorpions” pályája, amely 81%-os, a gleccser üzemeltetőinek statisztikája szerint.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tavaly átadott lift mellett három pálya indul a völgy irányába, ezek közül a legmeredekebbet eddig nem lehetett használni. Mivel a Black Ipex első része eléggé meredek, ezért nagyon sok hó kell rá, hogy síelhető legyen. Az egész pálya kb. 3 kilométer hosszú, 3113 méteres magasságból vezet 2750 méterre, de az említett meredek szakasz csak a pálya első 500 métere. Ha valaki itt leküzdi magát, utána már könnyebb lesz ...

Az üzemeltetők szerint már lenézni is félelmetes a pálya tetejéről és kíváncsian várják, hogy a hétvégén hányan próbálnak meg lejönni rajta.
2020.02.24. 08:51:12 kissrobert79
A Gamsleiten 2-vel (Obertauern) szándékosan nem számoltak? Nehéz pontos adatot találni, de több honlap is a "leg"-ek közt említi.
2020.02.24. 10:13:18 Szabó Károly 1307
Tegnapelőtt próbáltam ki a G2- őt.
2020.02.24. 17:30:19 D.Dani
Lehet, hogy csak érzékcsalódás, de valahogy a Lazid X-Dream Serfausban ijesztőbben néz ki ugyanebből a szögből. Nem beszélve, hogy a Harakirinél egy 2-300 méter hosszú letörés átlagos meredeksége 78%, a legdurvább szakasza bőven több.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »