Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékes: autóval hajtott a sípályára, elakadt a hóban

2017.12.17. Bata Attila

A sípályát pásztázó webkamera felvétele szerint hajnal 4 óra 42 perckor egy autó hajtott le a sötétben a kékestetői déli sípályán. Közben, ahogy már napok óta, a hóágyúk vadul szórják a havat a pályára, amely olyan vastag és puha, hogy a kalandra induló autó megfeneklett a hóban, és délelőtt 11-ig nem mozdult a hó fogságából.
Webkamera felvétele, amikor kihúzzák a kocsit a sípályáról
Webkamera felvétele, amikor kihúzzák a kocsit a sípályáról
A Heol beszámolója szerint reggel már a rendőrök is szemrevételezték a helyzetet és kiosztottak egy 30 ezer forintos büntetést az autót vezető fiatal párnak, mivel ide tilos autóval behajtani. Az Agria TV alábbi felvétele szerint a fiatalok csak ki akarták próbálni az összkerék-meghajtású autójukat, amely természetesen nem tudott átmenni a vastag és puha hórétegen.

Végül az autót a síterep ratrakjával szó szerint kihúzták a bajból.

A "mentés"
Érdekesség, hogy tavaly egy hasonló eset történt a horvátországi Platak síterepén. Ott egy 18 éves fiatalember próbálgatta az új BMW-jét szintén a sötétben, de beragadt a 30 cm vastag hóba. A sofőrt nem izgatta a dolog, simán hazament otthagyta a kocsit a pálya közepén. Ott már akkor beindult a szezon és lehetett a BMW mellett csúszni. A síterep gáláns volt, nem tett feljelentést, elmondásuk szerint az internet kommentelői előtt így is eléggé megszégyenítette magát a fiatal sofőr.
KOMMENTEK
minerel | 2017.12.17. 17:17
De legalább megtudtuk, hogy akár 3m hó is van már a lejtőn :-D
mathejozsef | 2017.12.17. 20:14
Egy max masfel meter a palyan a tobbi az agyaban !
Viri | 2017.12.17. 21:47
A kezdő képkockák mindent elárulnak az értelmi színvonalról! :D
Én még hagytam volna főni kicsit a levében, persze félre húzva a pálya szélére a szabályoknak megfelelően, hogy ne zavarja a ratrak munkáját!
Ja! Az a 30.000 Ft-os bünti meg elég humánus szerintem!
Kis Kovi | 2017.12.17. 23:09
Szerencsére elakadt, mert ha esetleg megindul egy ilyen barom lefelé, de nem tudja megfelelően kontrolálni az autót, akkor az esetleg arra járókat szépen leterítheti, illetve a felvonót is tönkre teheti. Szankcióként a 30.000,-Ft helyett 1 hónap más fajta hűvös sokkal kijózanítóbb lett volna.
foldesjimko | 2017.12.20. 18:09
Nagy az Isten állatkertje! Gratulálok hozzá , hogy ennyi okosság fért az szép buksijukba... :D

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.