Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két olasz gleccseren indítják be a sílifteket

2022.09.16. Bata Attila

Azt is mondhatnánk, hogy hamarosan megduplázódik az Alpokban üzemelő síterepek száma, hiszen az elkövetkező napokban két olasz síterep is csatlakozik a jelenleg üzemelő két síterephez. Apró üröm az örömben, hogy két gleccseren csak versenyzőknek biztosítanak edzési lehetőséget.
Schnalstal (Val Senales)  a múlt heti havazás után
Schnalstal (Val Senales) a múlt heti havazás után
Ma reggel a dél-tiroli Schnalstal (Val Senales) gleccserén indítják be a sílifteket. A gleccserromboló nyári kánikula után kisebbfajta csoda, hogy mától ki tudnak nyitni. Igaz, a mostani nyitás korlátozott, hiszen csak a legfelső rész használható és csak az igazolt versenyzők részére.

Itt az is segítette a korai kezdetet, hogy a gleccser havát kb. hathektáros területen fény- és hővisszaverő fóliával takarták le. Az előző hétvégén már kisebb mennyiségű havat is kapott a gleccser, a mostani hétvégén újabb havazásra számítanak, különösen a szombat ígérkezik csapadékosnak.
Val Senales és Stelvio, a hétvégi havazás után 2700 méter felett fehérlett a táj
Vasárnap fontos bejelentésre várnak az olasz sírajongók, ekkor jelenthetik be, hogy kedden újra kinyithat a "nyáron üzemelő" Stelvio-gleccser. A síterep csak akkor működik, amikor a legendás 38-as hegyiúton a hótorlaszok még nem akadályozzák a megközelítést. A nyári üzemmód idén csak félig sikerült, július 20-án a rendkívüli meleg miatt bezárt a síterep.

Az Alpok többi részén jelenleg az osztrák Hintertux üzemel, ez az egyetlen hely, ahol hobbisíelőket fogadnak. Ezen felül a svájci Saas-Fee gleccserén gyakorolhatnak a versenyzők.

Val Senales az első időszakban csak versenyzőket fogad. A nagyközönségnek még egy kicsit várnia kell, a síterepek várakozásai szerint október elejére már annyit javulhat a helyzet, hogy ők is biztonságosan elférnek a folyamatosan elkészülő pályákon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Aparthotel Maso Corto csillagcsillagcsillag
2-6 fős apartmanok a schnalstali kabinos lift alsó állomásától mindössze 200 méterre. Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, síkölcsönző, wellness. Akár ellátással is kérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.