Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zermatt és Stelvio: újra lehet síelni ezen a két gleccseren

2022.09.19. Bata Attila

Szeptember 20-án kedden ismét lehet síelni az Alpok két nyári síterepén. Ahogy a svájciak közleménye fogalmaz, folytatódik a "nyári síelés". Az újra nyitáshoz kellett az előző hétvége havas időjárása, és a mostani mínuszok a magasabb régiókban.
Kép: Zermatt Matterhorn síterep
Kép: Zermatt Matterhorn síterep
Zermatt eddig az Alpok egész évben nyitva tartó síterepei közé tartozott, az osztrák Hintertux mellett. Idén ez az állapot megváltozott. Július végén a kedvezőtlen időjárás miatt kénytelenek voltak bezárni és a kényszerszünet közel 50 napig tartott.

Hétvégén havazott, a hóágyúk újra tudnak működni közel 4000 méteres magasságban. A liftek újra indításhoz és a pályák előkészítéséhez kell még egy kis idő, de holnaptól már újra lehet síelni a Theodul-gleccseren.
Zermatt nyitás előtt
Zermatt az idei szezontól egy érdekes pályával vesz részt a világkupa sorozat versenyeiben, a pályáról és az október végi és november elejei versenyekről már többször írtunk.
Stelvio webkamera nyitás előtt egy nappal
Stelvio webkamera nyitás előtt egy nappal
Az olasz Stelvio vasárnap jelentette be, hogy újra indulhat a síelés. Hétvégén itt is hullott egy kis hó, és mínusz 9 fokban már működtek a hóágyúk. A síelők figyelmét nyomatékosan felhívták arra, hogy ne térjenek le a kijelölt pályákról. Itt a tervek szerint november 2-ig lehet síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.