Zermatt és Stelvio: újra lehet síelni ezen a két gleccseren

2022.09.19. Bata Attila

Szeptember 20-án kedden ismét lehet síelni az Alpok két nyári síterepén. Ahogy a svájciak közleménye fogalmaz, folytatódik a "nyári síelés". Az újra nyitáshoz kellett az előző hétvége havas időjárása, és a mostani mínuszok a magasabb régiókban.
Kép: Zermatt Matterhorn síterep
h i r d e t é s
Zermatt eddig az Alpok egész évben nyitva tartó síterepei közé tartozott, az osztrák Hintertux mellett. Idén ez az állapot megváltozott. Július végén a kedvezőtlen időjárás miatt kénytelenek voltak bezárni és a kényszerszünet közel 50 napig tartott.

Hétvégén havazott, a hóágyúk újra tudnak működni közel 4000 méteres magasságban. A liftek újra indításhoz és a pályák előkészítéséhez kell még egy kis idő, de holnaptól már újra lehet síelni a Theodul-gleccseren.
Zermatt nyitás előtt
Zermatt az idei szezontól egy érdekes pályával vesz részt a világkupa sorozat versenyeiben, a pályáról és az október végi és november elejei versenyekről már többször írtunk.
Stelvio webkamera nyitás előtt egy nappal
Az olasz Stelvio vasárnap jelentette be, hogy újra indulhat a síelés. Hétvégén itt is hullott egy kis hó, és mínusz 9 fokban már működtek a hóágyúk. A síelők figyelmét nyomatékosan felhívták arra, hogy ne térjenek le a kijelölt pályákról. Itt a tervek szerint november 2-ig lehet síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.