Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Zermatt: ideiglenesen szünetel a síelés a gleccseren

2022.07.26. | Szerző: Bata Attila
Az idei nyár nagyon sokat rontott az alpesi gleccserek amúgy sem rózsás állapotán. Sorra zárnak be az évtizedekkel még nyáron is síelhető gleccserek. Ma az egyik legbiztosabb pontnak tekintett síterep döntött úgy, hogy július 29-től a helyzet javulásáig bezárnak.
Zermatt: ma reggeli webkamera a gleccserről
h i r d e t é s
Korábban már írtunk arról, hogy az idei nyáron szinte elmarad a nyári síelés az Alpok gleccserein. A két még egész évben nyitvatartó gleccser közül ma Zermatt jelentette be, hogy július 29-tól az időjárás miatt bezárnak. Ebben az időjárásban nem lehet pályákat biztonságosan üzemeltetni.

Zermatt svájci oldalával egyidőben az olasz részen (Cervinia) is szünetel a síelés. A másik svájci gleccser, Saas Fee ugyan üzemel, de a kedvezőtlen körülmények miatt itt csak versenyzők részére biztosítanak edzési lehetőséget. A másik olasz gleccser, Stelvio, múlt héten zárt be, szintén a meleg miatt. 

Egy üzemelő síterep maradt, az osztrák Hintertux, de itt sem ideálisak a feltételek, ahogy a közösségi oldalakon közzétett beszámolókból kitűnik.

Zermattban a tervezett újranyitás dátuma szeptember eleje. Ennél korábban csak akkor, ha nagyobb havazás vagy lehűlés érkezne augusztusban. A lifttársaság bejelentette, hogy a leállás alatt nagyobb erővel folytatják a felújítási és egyéb munkálatokat. Utóbbi közé tartozik az október végére tervezett első országok közötti FIS lesikló verseny pályájának előkészítése, főleg az olasz szakaszon.
2022.07.27. 10:33:41 Kálmi
A sielok.hu síterepre vonatkozó információi szerint a síterep jelenleg nem üzemel.
2022.07.27. 11:16:15 Bata Attila | sielok.hu
Nálunk az szerepel, hogy üzemel: https://sielok.hu/hojelentes/svajc/...rendlift/csaknyitva/

itt is: https://sielok.hu/holap/zermatt/
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »