Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cervinia: szezonkezdet és világkupa premier októberben

2022.09.30. Bata Attila

Igazán mozgalmasnak ígérkezik az október az olasz síterepen. A svájci Zermatt szomszédságában október elsején kezdődik az idei síszezon. Október végén kerül sor a világkupa sorozatban most először megrendezendő és hatalmas érdeklődéssel várt futamokra.
A leghosszabb szezon kezdődik: síelés október 1-től május 7-ig.
A leghosszabb szezon kezdődik: síelés október 1-től május 7-ig.
A borzasztóan meleg és gleccsergyilkos nyár után a tervezettnél korábban nyithatja meg kapuit az olasz síterep. Tavaly, kedvezőbb nyár után is, csak október közepén nyitottak, erre most október első napján került sor. Szokás szerint a 3500 méter feletti területen, a Plateau Rosa fennsíkján nyitják meg az első pályákat és a tervek szerint jövő májusig lehet síelni.
A leghosszabb szezon kezdődik: síelés október 1-től május 7-ig.
Zermatt is mostanában nyitott újra, így a két rész már egy bérlettel is síelhető, a nemzetközi napijegy most 68 euróba kerül.

A síterep a héten újabb jó hírt kapott. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) delegátusa ellenőrzést tartott az október végére és november elejére tervezett versenyek színhelyén és mindent rendben talált, vagyis zöld utat kapott a verseny megrendezése. Most már csak a hó hiányzik a pályáról.
Az új pálya
A versenyről már többször írtunk. Ez lesz az első világkupa viadal, amikor más országban (Svájc) rajtolnak és más országban (Olaszország) található a cél. A söldeni idénynyitó utáni hétvégén először a férfiak (október 29-30-án), majd a nők (november 5-6-án) versenyezhetnek. A két országban rendezés mellett, a verseny érdekességét a hosszú és magas tengerszinten található pálya is garantálja. A hétvégeken 2-2 férfi és női lesikló futamot rendeznek, amelyre ebben a szakágban ilyen korán a szezonban még sosem került sor.

Ha minden jól alakul, akkor október végére már elkészülhet a síterep új hatszemélyes ülőliftje is, amely egy korábbi 720 fő/órás kapacitású húzóliftet vált ki egy jelentősen megemelt 2400 fős kapacitással, amellyel hadat üzennek a korábbi sorban állásoknak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.