Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zermatt: elmaradnak a lesikló versenyek

2022.10.25. Bata Attila

Idén rendezték volna meg először a svájci Zermattból induló, de már az olasz részen célba érkező világkupa futamot a férfiak és a hölgyek részére. Szombaton már törölték az eheti férfi futamot, ma pedig a jövő heti női versenyek törlését jelentették be.
A pálya felső része a szombati ellenőrzés időpontjában
A pálya felső része a szombati ellenőrzés időpontjában
A lesiklók mindig később tudnak megfelelő pályához edzéslehetőséghez és versenyhez jutni a technikai versenyzőkhöz képest. Ezt könnyű belátni, hiszen egy lesiklópálya megépítése és előkészítése sokkal nehezebb vállalkozás.

A szezon első lesikló versenyeit rendszerint csak november végén tartják valamelyik észak-amerikai síterepen, ahol a nagy magasságnak köszönhetően tudnak hosszabb pályákat készíteni. Ezen változtatott volna az október végi/november elejei verseny az Alpok „tetején”. A lesiklók is lehetőséget kaptak volna egy korai versenyre, előtte és utána pedig folyamatos edzéslehetőségre a helyszínen.
Még a középső részen is volt elég hó, alul már hiányzott
Még a középső részen is volt elég hó, alul már hiányzott
Az esemény megrendezését hetek óta aggodalom kísérte, és végül hóhiány miatt elmarad. A szervezők szerint, „ha az utóbbi hétben 2-3 fokkal hidegebb lett volna, akkor esett volna elég természetes hó és a hóágyúkat is be tudták volna indítani”.

Azt el lehet képzelni, hogy ebben a nagyon várt és erős reklámmal promózott (a világ első világkupa futama, amely két országban zajlik) verseny elmaradása mennyire érintheti a régiót, és annak turizmusát, amely komoly reményeket fűzött a rendezvényhez.
Az új pálya
A törlés ellenére a rendezők már most megígérték, hogy jövőre is megpróbálják a rendezvényt, ha lehetséges akkor egy kicsit későbbi időpontban.

Azt érdemes megjegyezni, hogy az Alpokban a pusztítóan meleg nyár után csapadékos és hűvös szeptember érkezett, amely nagyjából rendbetette a gleccserek pályáit. Azonban az október eddig a szokásosnál is melegebb, a mostani szeptembernél is több fokkal enyhébb átlagosan, a hegyekben pedig még ennél is magasabb pozitív eltéréseket mértek.
KOMMENTEK
MM | 2022.10.25. 18:10
Ez szomorú…nagy látvány lett volna…de tény hogy pl péntekre 20 fok! Zermattban 1600m-en, az fenn is a befutónál, még pluszos….

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.