Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb világkupa versenyt töröltek az időjárás miatt

2022.11.06. Bata Attila

Nem indul jól az idei versenyszezon a síelők világkupájában. A mai helyszíni szemle után világossá vált, hogy az ausztriai Lech/Zürs síterepén sem lehet megrendezni a november 12-13-ra tervezett versenyeket. Eddig nyolc versenyből hetet nem tudtak megrendezni…
Egy korábbi versenyen (Kép: Flexenrace Lech Zürs)
Egy korábbi versenyen (Kép: Flexenrace Lech Zürs)
Az októberi időjárás kevés jót hozott az Alpok síterepeire. Elmaradt a söldeni női verseny, a férfiakét meg tudták tartani. Utána elmaradt a zermatti új pályára tervezett 2-2 férfi és női lesikló verseny. Az előzetes időjárási adatok után csoda lett volna, ha Lechben 1700-1800 méteren versenyt lehet rendezni a következő hétvégén. A remény azonban egy pillanatra felcsillant a hétvégén érkezett havazás miatt.

Péntekre tervezett helyszíni ellenőrzést mára halasztották, a kedvezőbb fejlemények reményében. A szervezők a tavalyról eltárolt kb. 10 ezer köbméter hó negyedét kibontották, kb. 20-30 cm friss hó is érkezett a pályára, esténként még a hóágyúkat is be tudták indítani a Flexenrace színhelyén.
A mostani helyzet (Kép: Flexenrace Lech Zürs)
A mostani helyzet (Kép: Flexenrace Lech Zürs)
Igazából 48 óra zavartalan hóágyúzás szükséges a rövid pálya (365 méter) elkészítéséhez, amely 1718 és 1820 méter között található. Azonban a következő heti időjárás-előrejelzés még ebben a magasságban is olyan értékekkel számol, amelyek mellett nem lehet havat gyártani. Ilyen pályán pedig nem lehetne igazságos, de leginkább biztonságos versenyt rendezni.

Az eddig elkészült pályán versenyt ugyan nem rendeznek, azonban a hűvösebb időszak beköszöntével ideális lesz a helyi versenycsapatok edzéseire.

Az már biztos, hogy a mostani és a zermatti elmaradt versenyeket nem pótolják, azonban a söldeni versenyt a magyar határ közelében pótolják be karácsony után.

A hölgyek következő versenyét Finnországban rendezik november 19-20-án. Ott már most tökéletes minden, a legjobbak közül sokan ott készülnek, hóhiány biztosan nem lesz. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.