Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: három versenyt láhatunk az ünnepek között

2022.10.29. Bata Attila

Jó hír azoknak, akik szeretik a versenysportot és hajlandók érte még a közelebbi síterepekre is ellátogatni. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) bejelentette, hogy a rossz idő miatt elmaradt söldeni női világkupa futamot karácsony után a magyar határhoz közeli Semmering síterepén pótolják be.
A múlt héten nem sikerült megrendezni a hölgyek versenyét a söldeni gleccseren. A verseny előtt és alatt megérkezett eső, hó és köd miatt lemondták a futamot. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a versenyt rendező osztrák szövetség jogosult elsőként a pótlásról gondoskodni. Kézenfekvőnek tűnt, hogy még az idei évben bepótolják, így esett a választás két ünnep között megrendezendő alsó-ausztriai helyszínre.

Semmering a tervek szerint két napon rendezett volna versenyt, most ez módosult. A söldeni óriás-műlesikló verseny pótlását december 27-én tartják. Egy nappal később rendezik meg az eredetileg tervezett óriás-műlesikló versenyt. Mindkét napon reggel 10-kor indul az első, délután 1-kor a második futam. December 29-én, csütörtökön a szlalom versenyeket villanyfénynél rendezik, 15, illetve 18:30-as kezdéssel.
A verseny szervezői gyorsan egyeztettek a sítereppel, majd a helyi szállásadókkal, és megállapodtak az osztrák szövetséggel a rendezésről. Egyébként nem ez lesz az első eset, hogy három versenyt rendeznek a síterepen, legutóbb 2016-ban fordult elő.

A szervezőkre hatalmas munka vár, de nagyon reménykednek hideg decemberi időjárásban, akkor biztosan tökéletes pályát tudnak készíteni.

A hazai síelők között Semmering néven két síterepet is szokás emlegetni, a stájer Stuhleck és az alsó-ausztriai Hirschenkogel pályáit. Az osztrákok az utóbbira gondolnak, és a versenyt is Hirschenkogel híres kivilágított pályáján rendezik. A két síterep közel található egymáshoz, Stuhleck népszerű a magyarok körében, így egy évvégi síelés alkalmával jó program lehet a verseny megtekintése.
KOMMENTEK
Síkaland | 2022.11.20. 12:15
Gyertek el! Mi már voltunk néhányszor világkupa versenyen, különleges élmény a helyszínen látni a világ legjobbjait; hallani szlalom veresenyen a stanglik csapódását; megtapasztalni, hogy szinte jégpályán jönnek a versenyzők, ahogy karcol az él, szuper... A síelést, mint igazi sportot szeretőknek egyszer kötelező! Főleg egy esti, kivilágított verseny és world cup party, 1 órára Soprontól: igazi csemege! Mi megyünk most is, ha csatlakoznátok: http://sikaland.hu/iskola/?vilagkup...a-semmering-2022

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.