Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két méter hó várható Ausztriában

2013.05.31. Stánicz Balázs

Két méter hó várható Ausztriában Rekordmennyiségű csapadékra számítanak az osztrák meteorológusok hétfő délelőttig, helyenként akár 200 cm friss hó is hullhat a tegnap megkezdődött havazás eredményeként, az alacsonyabb részeken árvízveszélyre kell felkészülni.

Már 30 cm friss hó a gleccsereken

A május eleji kora nyárias idő után szinte hetenként érkeznek az újabb frontok Ausztriába, múlt hétvégén egyes gleccsereken fél méter friss hó hullott, most úgy tűnik a soron következő napokban ennek többszörösét kaphatják az osztrák gleccserek.
Kaprun a hét elején
Kaprun a hét elején
Tegnap érte el az alpesi országot egy újabb hidegfront, ami a ma reggeli mérések alapján 20 cm-t hozott Hintertuxra és 30 cm-t Dachsteinre illetve Kapruni gleccserre.

Akár két méter is eshet

Péntek éjszaka átmenetileg megszűnik a csapadék, azonban szombat délután, de legkésőbb az esti órákban egy igen markáns front éri el az osztrák hegyeket, ami hétfő reggelig jellemzően 80-100 cm, azonban egyes területeken 150-200 cm friss havat is hozhat. A hóhatár eleinte – ahogy ma is – 1300-1700 méter körül mozog, majd később 1500-2400 méterre kúszik fel, utóbbi magas hóhatár értékekkel Karintiában számolhatunk. Hétfőre virradóra a havazás határa ismét 1300 méterig csökkenhet.

Remek hóviszonyok a gleccsereken

A jelenlegi előrejelzések alapján szombattól hétfőig Kaprun 90-100 cm, Hintertux 80 cm, Dachstein 70 cm, Stubai 50 cm, Kaunertal 40-50 cm friss porhóval gazdagodhat.
Dachstein ma reggel
Dachstein ma reggel
A nagyszerű hóviszonyoknak köszönhetően Kaprunban egy héttel tovább üzemelnek a felvonók, azaz június 9-ig, majd június végén nyitják ismét meg a sífelvonókat.

Készenlétben a hadsereg

Kevésbé pozitív hír, hogy az alacsonyabb térségekben sárlavinák, hegyoldalcsuszamlások és árvíz várható. Az „osztrák katasztrófavédelem” folyamatosan figyelemmel követi az eseményeket és készenlétbe helyezték többek közt a tűzoltóságot és a hadsereget is.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.