Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ázsia legnagyobb síterepét építik fel Kínában

2009.09.06. Bata Attila

Ázsia legnagyobb síterepét építik fel Kínában A héten jelentették be, hogy a kínai Hszincsiang tartomány nyugati részében jövőre megkezdik Kína, de egyben az egész ázsiai térség legnagyobb síterepének építését. Az építkezést öt részletben valósítják meg, a hatalmas beruházás teljes befejezése tíz év múlva várható.
Oumning Suuess Limited, a honkongi székhelyű energetikai vállalat körülbelül öt milliárd juanból (kb. 140 milliárd forint) nemcsak egy síterepet, hanem különböző látványosságokat is tervez az eddig érintetlen hegységbe. A tervezett síterep legmagasabb pontja 2600 méteren található, innen indulnak majd a pályák, körülbelül 600-800 méter szintkülönbségű pályákat álmodtak meg a síparadicsom tervezői.

A komplex idegenforgalmi központban a sípályákon kívül még megépítenek egy mesterséges tavat, szállodákat, és golfpályákat. A 2000 méter átlagmagasságú síterepen a hírek szerint novembertől májusig lehet majd síelni. A tartomány korábban is népszerű volt a turisták körében, de ez a népszerűség az idén július óta nagyon komolyan visszaesett.

A tartományban nagy számban élnek az ujgurok, akik már többször véres harcot vívtak függetlenségükért, és az erős kínai felügyelet ellen. Július 5-én lezajlott nemzetiségi összecsapásokban körülbelül 200 ember vesztette életét, javarészt az ujgur lakosság részéről. A helyi idegenforgalmi hivatala adatai szerint a zavargások óta a turisták száma jelentősen csökkent a régióban. Az új síterep megépítésének bejelentése az első fontos idegenforgalmi hír július óta.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.