Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ legmagasabb kabinos liftje épült Kínában

2008.08.15. Bata Attila

A világ legmagasabb kabinos liftje épült Kínában Az osztrák Doppelmayr cég építette meg a világ legmagasabban üzemelő kabinos liftjét a kínai Szecsuán tartományban. A tartomány központjától hatórányira található Dagu gleccserre vezető kabinos hegyállomása 4516 méter magasan épült meg.

Az új lift 327 méterrel magasabb, mint a második helyezett, szintén Kínában található kabinos lift. A Jade Dragon hegyen található liftet a Leitner cég építette még 1999-ben, és a felső állomása 4516 méteren található. Ugyan mindkét helyen megfelelő lenne a hó mennyisége, de egyik sem kiépített síterep, ennek ellenére a bátrabbak már leereszkedtek a Jade hegy oldalában.

Az új nyolcszemélyes lift óránként 800 utast szállíthat és majdnem tíz perc alatt teszi meg a 2400 méteres távolságot. Az alsó és a felső állomás közötti szintkülönbség 1226 méter. A kabinokban az ilyen magasságokban szokásos előírások miatt oxigénpalackokat és maszkokat helyeztek el. Az üzemeltetők ez első időszakban évente 200 000 látogatót várnak, akik a lifttel feljuthatnak a hegyoldalban található csodás tóhoz.

Doppelmayr 2005 áprilisában kötötte meg a szerződést a kínaiakkal, és 2006 októberében kezdődött meg az építkezés. A kedvezőtlen időjárás miatt csak 2008 márciusára készült el a lift, amelyet júliusban nyitottak meg a nagyközönség számára. A tervek szerint évente 300 napon át szállít majd utasokat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.