Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas léptekkel fejlődik a síelés Kínában

2005.11.16. Bata Attila

Hatalmas léptekkel fejlődik a  síelés Kínában Nemrégen tartották meg a síterep fejlesztők és üzemeltetők éves konferenciáját az ausztráliai Sydneyben. A konferencián előadás tartottak kínai szakemberek is, amelyből kiderül, hogy hatalmas léptékkel fejlődik az ázsiai ország havas sportja és síterepei.
Ma már nincs olyan felszerelés-gyártó, aki nem akar betörni a hatalmas lehetőségekkel kecsegtető kínai piacra.

Kína már hosszú évek óta a befektetők kedvenc terepe, a gazdaság rohamléptekkel fejlődik, rengeteg lehetőség várja a befektetőket. Csak Shanghajban duplájára emelkedtek az ingatlanárak az utóbbi három évben. Ez a lendület átragad a fejlesztésre a havas sportok tekintetében is.

Tíz évvel ezelőtt szinte ismeretlen volt a síelés Kínában, az ország 6-8 sítereppel rendelkezett, amelyet jobbára azok a sportolók használtak, akiket az ország presztízs okokból szeretett volna feljuttatni valamelyik nagy alpesi verseny dobogójára, ez egyelőre még várat magára.

Mára körülbelül 200 síterep várja a téli sportok szerelmeseit, bár a minőségen még van mit javítani, mert ezek közül összesen 5-6 felel meg azoknak a követelményeknek, amelyeket mondjuk az Alpokban megszoktunk. Persze, a kínaiak hozzáállásával a változás is csak idő kérdése.

Az országban kialakult egy százmillió fős középréteg, amely már megengedheti magának a költséges téli időtöltést és erre már mozdul a síipar is. Világmárkák sora alapított vállalatokat az országban vagy telepítette ide gyártása nagy részét, bízva a helyi piacban rejlő lehetőségekben.

A gazdagodó síelős rétegre már nem csak a helyiek számítanak, hanem az osztrákok és a franciák is komoly erőket vetnek be annak érdekében, hogy minél több kínai érkezzen síelni hozzájuk. Salzburg vendégül látta a kínai sícsapatot a kapruni gleccseren, és állandó hirdetésekkel van jelen az állami TV-ben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.