Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitört a vulkán a chilei síterep felett

2024.07.25. Bata Attila

Nem először tréfálja meg a síelőket Chile legaktívabb tűzhányója, a 2860 méter magas Villarrica. Ha elkezd füstölni a hegy, akkor a közeli síterep vendégei vagy biztonságos helyre sietnek, vagy előveszik a kamerájukat…
Kép: josebiancook / Instagram
Kép: josebiancook / Instagram
Az utóbbi időben ismét beindult a vulkán. A jelentések szerint az első aktivitást már július 10-én észlelték. Az alábbi videó, amely a közeli Ski Pucón (Pillan) síterepén készült a július 21-i füstöt mutatja.
A vulkánt állandó megfigyelés alatt tartják a szakemberek, hiszen az elmúlt évtizedekben folyamatosan kisebb-nagyobb kitöréseket lehet tapasztalni a környéken. A legutóbbi nagyobb kitörés 2015-ben történt, amikor 3000 lakost kellett kitelepíteni a környékről, a láva 1500 méteres magasságba emelkedett és a hegyet 10 kilométeres körben kellett teljesen lezárni.
Kép a helyi turisztikai hivatal kiadványából | Kép: Pucón Chile
Kép a helyi turisztikai hivatal kiadványából | Kép: Pucón Chile
A síterep és a régió Chile fontos turisztikai régiójának számít. Nyáron a Pucón-tó, télen pedig a síterep miatt érkeznek a turisták. A síterep reklámjaiban és programajánlójában rá is erősít a vulkáni jelenségekre, például sítúrákat szerveznek a vulkán környékén, természetesen külön hangsúlyozva a felelősségteljes turizmus fontosságát.
Ilyen hóviszonyokat is ki lehet fogni | Fotó: Fotografias Ski Pucón
Ilyen hóviszonyokat is ki lehet fogni | Fotó: Fotografias Ski Pucón
Idén a síszezon június 15-én kezdődött. A korai havazás tovább erősítette a 2024-es év turisztikai forgalmát a környéken. A helyi szállások idén eddig 60%-kal több vendéget fogadtak, mint tavaly.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.