Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Koronavírus: Olaszország kivételével üzemelnek a síterepek

2020.03.10. sielok.hu

Az olaszok tegnap drasztikus intézkedéseket vezettek be, jószerével az összes olasz síterep hamarosan bezár. Az Alpok többi országában még nem kellett ilyen intézkedéseket meghozni, nincs fennakadás a síterepek üzemelésében.
Valtournenche, Aosta-völgy, Olaszország webkamera tegnap: már bezártak
Valtournenche, Aosta-völgy, Olaszország webkamera tegnap: már bezártak
Francesco Boccia, az olasz regionális ügyekért felelős miniszter bejelentette, hogy az összes olasz síterepet be kell zárni a koronavírus veszély miatt. Ezután sorra érkeztek a bejelentések az olasz tartományokból és az ismert olasz sírégiókból. A síterepek nagy része követi a miniszter bejelentését, és egy-két nap késéssel bezárják a síterepeket, amely egyúttal azt is jelenti, hogy véget is ér a síszezon. Lombardia, Trentino, Dél-Tirol, az Aosta-völgy, a Friuli régió vagy a Dolomitok (kinek melyik név ismerős) síterepei ma nyitnak ki utoljára. A magyar síelők zöme ezekre a síterepekre szokott utazni olaszországi síelésre.

Mától egész Olaszországban életbe léptették a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket, amelyek minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint. Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart, addig szünetel az oktatás is.
Obertauern, Ausztria tegnap
Obertauern, Ausztria tegnap
Az utóbbi időszakban az olasz síterepeken jelentősen lecsökkent a külföldiek száma. A legtöbben nem akarták lemondani a már előre eltervezett síelésüket és egyszerűen országot váltottak, ebből még profitáltak is a francia, osztrák és svájci síterepek, ahol jelenleg nem tudunk korlátozásokról.

Az osztrák média (salzburg.orf.at) beszámolója szerint Salzburg tartományban szinte semmit sem éreznek a járvány miatti lemondásokból, a szállások 80%-át elfoglalták, különleges intézkedéseket nem kellett bevezetni. Elszigetelt esetek természetesen itt is jelentkeznek, például Ischgl síterepén az egyik bár külföldi munkatársa 15 kollégáját és ismerősét fertőzte meg, a szórakozóhely természetesen zárva tart.

Szlovéniában sem korlátozták a síterepek forgalmát. Sőt, a hétvégén az olasz határhoz közeli Kranjska Gora síterepén, a tervek szerint, megtartják a férfiak világkupa futamát. Szlovéniában jelenleg 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani, ezért a versenyt csak a televízión keresztül lehet majd követni.
Bad Kleinkirchheim, Ausztria tegnap
Bad Kleinkirchheim, Ausztria tegnap
A rendezvények az egyik legnagyobb veszélyforrásai a vírus terjedésének, így sok síterep betiltotta a koncerteket, és egyéb zárt helyi rendezvényeket. Az már biztos, hogy a nagyobb síelős-zenei fesztiválok elmaradnak, pl. a francia és svájci hegyekben, ahol korábban húsz-harmincezren is részt vettek.

A következő napokban az Alpok és a Tátra síterepeiről érkező hírek folyamatosan figyeljük, és esetleges korlátozásokról igyekszünk beszámolni a hírekben.

A lezárt síterepekről az óránként frissülő hójelentés oldalunkon, valamint az adott síterep oldalán lehet tájékozódni.
KOMMENTEK
D.Dani | 2020.03.11. 21:21
Ischgl szombattól 2 hétre lezárták, a völgy többi terepe működni fog

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.