Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Liechtensteinben rendez versenyt a Magyar Sí Szövetség

2021.03.29. Magyar Sí Szövetség

Nemzetközi FIS alpesi síversenyt rendez 18 ország sportolóinak részvételével a Magyar Sí Szövetség a liechtensteini Malbunban. Az egykori szövetségi kapitány, Kovács Barna nevét viselő versenyszámait 2021. március 30. és április 1. között bonyolítják le a szervezők.
A válogatott (Kép: Magyar Sí Szövetség)
A válogatott (Kép: Magyar Sí Szövetség)
A három nap alatt óriás-műlesiklában és műlesiklásban állnak rajthoz a magyar, valamint a külföldi felnőtt és junior indulók. A versenyeket a COVID-biztonsági előírások betartása mellett rendezi a szövetség.

„Nehéz a járvány miatt érvényben lévő biztonsági követelményeknek megfelelni, hiszen a vírus szempontjából Magyarország kockázati országnak minősül. De Malbunban, ebben a kicsi faluban a helyi szövetség támogatásával, valamint a két nemzeti olimpiai bizottság a magyar és a Liechtensteini segítségével sikerült elérni, hogy megrendezhessük a FIS versenyünket. Egy buborékot alakítottunk ki, ahova csak negatív PCR teszttel lehet megérkezni, és mindent megteszünk azért, hogy valamennyi résztvevő Covid-negatív is maradjon. Nagy a lelkesedés és az összefogás a verseny lebonyolításáért, melyet magán adományokból és cégek támogatásával sikerült megrendezni” – mondta Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke.

Az emlékverseny a 2017. január 1-én autóbalesetben elhunyt Kovács Barnabás nevét viseli. A Magyar Sí Szövetség egykori alpesi-, majd északi szakágának szövetségi kapitánya nemzetközileg is elismert kiváló szakvezető volt, aki évtizedeken keresztül a hazai sísport meghatározó alakja és egyik legnagyobb egyéniségeként tevékenykedett.

„Versenyünkre 18 országból érkezett nevezés, köztük olyan nagy sínemzetekből jönnek el sportolók, mint pl. Ausztria, Svájc vagy Horvátország. Összesen négy kontinensről - Európa, Ázsia, Amerika, Ausztrália – érkeznek indulók az emlékversenyre, hogy tisztelegjenek Kovács Barnabás előtt, aki nemzetközi szinten is elismert alakja volt a sísportnak. Mivel a világranglista előkelő helyén álló sízők is jelezték érkezésüket, ez a verseny jó alkalom lesz arra, hogy a magyar indulók javíthassanak a FIS pontjukon” – tette hozzá az elnök.

Az Antenna Hungária jóvoltából minden nap videós összefoglaló készül a verseny történéseiből, emellett nyilatkoznak majd a versenyzők, és drónnal bemutatjuk a sípályát is.

A verseny programja itt elérhető.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.