Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lackenhof (Ötscher) készen áll a világkupa versenyre

2018.01.01. Bata Attila

A közeli síterep, Lackenhof am Ötscher, már az utolsó simításokat végzi és péntektől kezdődik a snowboardosok világkupa futama. A verseny érdekessége, hogy Lackenhof először rendezhet világkupa futamot a világ legjobbjainak, valamint a hazaiak kedvence felépült sérüléséből a versenyre.
Teljesen összetömörített, kb. 60 centiméter vastag hó várja a pályán a világkupa snowboardosait, akik péntek reggel 10 órakor a paralel versenyekkel kezdenek. A szervezők szerint a pálya kissé jeges, de nem teljesen, vannak benne havasabb részek, vagyis egyszerűen tökéletes egy izgalmas versenyhez. Igazi kihívás lesz a versenyzőknek a különböző hóviszonyokhoz alkalmazkodni.

Köztük a hazaiak kedvencének, a négyszeres világbajnoknak. Benjamin Karl nem a legjobb előjelekkel indul. Három héttel ezelőtt szenvedett lábsérülést, azóta nem is versenyzett, a világkupán tér vissza a lejtőre. Ahogy elmondta, már kevésbé fáj a lába, és nem akarta kihagyni a hazai verseny hangulatát. Ezen a héten már megkezdődnek a verseny előtti gyakorlások, majd kiderül, milyen formában van az osztrákok ásza.

Ahogy Karlnak, másoknak is fontos a verseny, hiszen a februári olimpiára szóló repülőjegyet sokaknak egy mostani jó teljesítménnyel lehet megváltani. Karl mellett az osztrákok csapatban is esélyesek, amely jót tesz az érdeklődésnek. A síterep szóvivője elmondta, hogy kb. 1000 vendéget várnak a célban. A település 850 szálláshelyét már rég lefoglalták erre a hétvégére.

A nézők csak a településen kívül parkolhatnak, de innen ingyenes buszok közlekednek a verseny helyszínére. Tovább a síterephez 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.