Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lackenhof (Ötscher) készen áll a világkupa versenyre

2018.01.01. | Szerző: Bata Attila
A közeli síterep, Lackenhof am Ötscher, már az utolsó simításokat végzi és péntektől kezdődik a snowboardosok világkupa futama. A verseny érdekessége, hogy Lackenhof először rendezhet világkupa futamot a világ legjobbjainak, valamint a hazaiak kedvence felépült sérüléséből a versenyre.
h i r d e t é s
Teljesen összetömörített, kb. 60 centiméter vastag hó várja a pályán a világkupa snowboardosait, akik péntek reggel 10 órakor a paralel versenyekkel kezdenek. A szervezők szerint a pálya kissé jeges, de nem teljesen, vannak benne havasabb részek, vagyis egyszerűen tökéletes egy izgalmas versenyhez. Igazi kihívás lesz a versenyzőknek a különböző hóviszonyokhoz alkalmazkodni.

Köztük a hazaiak kedvencének, a négyszeres világbajnoknak. Benjamin Karl nem a legjobb előjelekkel indul. Három héttel ezelőtt szenvedett lábsérülést, azóta nem is versenyzett, a világkupán tér vissza a lejtőre. Ahogy elmondta, már kevésbé fáj a lába, és nem akarta kihagyni a hazai verseny hangulatát. Ezen a héten már megkezdődnek a verseny előtti gyakorlások, majd kiderül, milyen formában van az osztrákok ásza.

Ahogy Karlnak, másoknak is fontos a verseny, hiszen a februári olimpiára szóló repülőjegyet sokaknak egy mostani jó teljesítménnyel lehet megváltani. Karl mellett az osztrákok csapatban is esélyesek, amely jót tesz az érdeklődésnek. A síterep szóvivője elmondta, hogy kb. 1000 vendéget várnak a célban. A település 850 szálláshelyét már rég lefoglalták erre a hétvégére.

A nézők csak a településen kívül parkolhatnak, de innen ingyenes buszok közlekednek a verseny helyszínére. Tovább a síterephez
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »