Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lavina: az idei első halálos baleset Svájcban

2017.11.15. | Szerző: Bata Attila
Szombat óta komolyabb mennyiségű hó hullott le Svájc hegyeiben. Hármas fokozatú lavinabeszélynél hárman csúsztak Engelberg-Titlis pályán kívüli részén. Mindhármukat elsodorta egy lavina, az egyik snowboardos nem élte túl a hóomlást.
Pillanatkép a lenti videóból
h i r d e t é s
A 32 éves snowboardost körülbelül egy méter vastag hótakaró alól kellett kiszabadítani. A snowboardost megtalálták, de már nem tudták újraéleszteni. A csapat másik két tagja megúszta a lavinát. A hegyimentők kutyákkal átvizsgálták a terepet, de további áldozatot nem találtak.

Amatőr felvétel a bevetésre induló mentőhelikopterről és a hegyről
A baleset a Laub nevű részen történt, amely egész szezonban a pályán kívüli síelők kedvelt területe. A 2450 méter felett kezdődő rész a lavinákról is ismert. Az impozáns letörés körülbelül 1100 méter szintkülönbségű, 30-40 fokos meredek hegyoldallal. Azért is csábító, mert a síterepről könnyen elérhető. Talán az sem véletlen, hogy a Laub egy régebben használt szó a lavinára.

Valószínűleg ez volt a szezon első halálos lavina balesete, amely pályán kívüli snowboardost vagy síelőt érintett. Az idén már történt halálos lavina baleset, akkor az őszi havazások egy túrázó életét követelték az Alpokban.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »