Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lehetnek nézők, de csak helyiek a pekingi téli olimpián

2021.10.01. MTI

A tokiói nyári olimpia után a téli olimpiát is Ázsiában rendezik, ezúttal 2022. február 4. és 20. között Kínában. A nyári olimpiával ellentétben ezúttal már lehetnek nézők a helyszínen, igaz jegyet a külföldieknek nem, csak a helyieknek értékesítenek.
Csak a kínai anyaországban élők számára értékesítenek jegyeket a jövő évi, pekingi téli olimpiára és paralimpiára - tájékoztatta a szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai és Paralimpiai Bizottság végrehajtó bizottságát. Azokra, akik nincsenek teljes mértékben oltva a koronavírus ellen, 21 napos karantén vár pekingi megérkezésüket követően.

A NOB szerdai közleményében jelezte, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja a szervezők koronavírus-járvány miatt meghozott rendelkezéseit, amelyek nemzetközi szakértőkkel és a kínai hatóságokkal folytatott széles körű konzultációkon, valamint az olimpiai és paralimpiai szereplők tapasztalatain alapulnak.

A szervezőbizottság által hozott Covid-szabályok első verziója október végén, a második változat pedig decemberben jelenik meg.

Minden akkreditált személy, aki teljesen oltott, a pekingi érkezéskor "buborékba", azaz zárt rendszerbe kerül, amely lefedi az összes olimpiai területet, beleértve a szállást, az utazást, a verseny- és edzéshelyszíneket, az étkezést, a megnyitó és a záró ünnepséget. A zárt körben a résztvevők csak az olimpiával kapcsolatos helyszínek között mozoghatnak edzések, versenyek és munka céljából. Egy külön az ötkarikás játékokra szánt szállítási, utaztatási rendszert vezetnek be.

A nem beoltott személyek a megérkezéskor 21 napos karanténba kerülnek. Azok esetét külön bírálják el, akik indokolt orvosi mentességet tudnak bemutatni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vagy az érintett országok által hivatalosan jóváhagyott valamennyi vakcinát elfogadják a kínai szervezők.

A zárt buborék január 23-án áll fel, és a paralimpia végéig, március 13-ig működik.

A jegyeket kizárólag a kínai anyaországban lakóknak értékesítenek, és a szurkolóknak is meg kell felelniük a Covid-szabályoknak. A szervezők megjegyezték, a jegyvásárlás részletei vita tárgyát képezik, a véglegesítés után a megfelelő időben nyilvánosságra hozzák.

Akkreditált személyek hozzátartozói számára nem biztosítanak úgynevezett hivatalos vendégkategóriát.

A buborékrendszer miatt a Pekingbe utazók a szervezőkkel szerződött szállodákban fognak lakni, ezek a szállások megfelelnek az ötkarikás Covid-szabályoknak. Valamennyi résztvevőt minden nap koronavírustesztnek vetik alá.

A jövő évi, pekingi téli olimpiát február 4. és 20., míg a téli paralimpiai játékokat március 4. és 13. között rendezik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.