Menü ≡

Vlhová és Shiffrin is várja már a szezon első versenyét

2021.10.12. | Szerző: Bata Attila
A jövő héten már a tiroli Sölden gleccserén versenyeznek a világ legjobb síelő. A hölgyek közül ketten is sajtótájékoztatót tartottak az előző napokban. Az ott elhangzottakból válogattunk.
h i r d e t é s
Kezdjük a tavalyi összetett világkupa győztesével, a szlovák Petra Vlhovával. Ahogy elmondta, tavalyi győzelme után az idén valószínűleg "minden szem rászegeződik", a vetélytársak őt akarják megverni. Az biztos, hogy szinte csak a technikai futamokon áll rajthoz, még nincs kialakult programja, szezonközben döntik el, hogy melyik versenyen indul.

A "döntik el" ebben az esetben egy teljesen új edzői csapatot jelent. Öt éven keresztül az olasz Livio Magoni edzette a szlovák klasszist. Idén tavasszal Magoni az olasz lapokban nem a legelőnyösebben beszélt Vlhováról, amikor arra kérték, hogy hasonlítsa őt össze az olasz versenyzőkkel és korábbi klasszis tanítványával, a szlovén Tina Mazéval. Két hét múlva már nem is ő volt a szlovák edzője, jóval később a svájci Mauro Pinivel vágott neki Vlhova a nyári felkészülésnek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Nem mondhatni, hogy "véresen komolyan" vette a felkészülést. Kétszer ment el nyaralni, ami eddig sosem fordult elő vele. Saját bevallása szerint is jóval kevesebbet edzett, ahogy mondta, "inkább a minőségre koncentrált, mint a mennyiségre".

Még messze nem áll kész a szezonra, mostantól Hintertuxon edz és a hóviszonyoktól függően gyakorol valamelyik tiroli gleccseren a söldeni verseny előtt. Célkitűzés nincs, nem fog problémázni, ha nem jönnek az eredmények a világkupában. Idén olimpiát rendeznek, ott szeretné élete első olimpiai érmeit megszerezni.

Bármilyen kényes kérdést kapott, a válasz az volt, majd olvassák el a novemberben megjelenő "életrajzi" könyvében - mondta a 26 éves síelő. Azt azért megtudtuk, hogy a vetélytársakat nem követi figyelemmel. Egy kivétellel, egyedül Mikaela Shiffrin közösségi oldalát szokta követni.

Az amerikai is bejelentkezett sportszergyártója, az Atomic médianapján. Shiffrin családi tragédiák és sérülések után nehéz időszakon ment keresztül. Nehéz elhinni, hogy már mindent megnyert és még mindig csak 26 éves. Idén nála is a technikai számokon a hangsúly, de többet szeretne a gyorsasági versenyeken is indulni, így már biztos, hogy nem hagyja ki a Lake Louise-i (kanadai) versenyeket, ahol 2017-ben nyerni is tudott.

Ahogy mondta, a tavalyi szezon után szinte mindenben kellene javulnia, de még nem tart ott, ahol szeretne. Ezzel valószínűleg a többi versenyző is így van. Sölden még neki is túl korán van.
Magánéletében is történt változás, már jó ideje egy párt alkotnak Aleksander Kildével, a norvégok síelőjével. Ahogy elmondta, mostantól már ezt hivatalosan is "felvállalták".

A világkupa szezon október 23-án rajtol Söldenben, az olimpia pedig február 4-én Kínában.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »