Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vlhová és Shiffrin is várja már a szezon első versenyét

2021.10.12. Bata Attila

A jövő héten már a tiroli Sölden gleccserén versenyeznek a világ legjobb síelő. A hölgyek közül ketten is sajtótájékoztatót tartottak az előző napokban. Az ott elhangzottakból válogattunk.
Shiffrin az edzése a svájci Saas Fee gleccserén
Shiffrin az edzése a svájci Saas Fee gleccserén
Kezdjük a tavalyi összetett világkupa győztesével, a szlovák Petra Vlhovával. Ahogy elmondta, tavalyi győzelme után az idén valószínűleg "minden szem rászegeződik", a vetélytársak őt akarják megverni. Az biztos, hogy szinte csak a technikai futamokon áll rajthoz, még nincs kialakult programja, szezonközben döntik el, hogy melyik versenyen indul.

A "döntik el" ebben az esetben egy teljesen új edzői csapatot jelent. Öt éven keresztül az olasz Livio Magoni edzette a szlovák klasszist. Idén tavasszal Magoni az olasz lapokban nem a legelőnyösebben beszélt Vlhováról, amikor arra kérték, hogy hasonlítsa őt össze az olasz versenyzőkkel és korábbi klasszis tanítványával, a szlovén Tina Mazéval. Két hét múlva már nem is ő volt a szlovák edzője, jóval később a svájci Mauro Pinivel vágott neki Vlhova a nyári felkészülésnek.
Petra Vlhová, Jasnán kezdett el síelni
Petra Vlhová, Jasnán kezdett el síelni
Nem mondhatni, hogy "véresen komolyan" vette a felkészülést. Kétszer ment el nyaralni, ami eddig sosem fordult elő vele. Saját bevallása szerint is jóval kevesebbet edzett, ahogy mondta, "inkább a minőségre koncentrált, mint a mennyiségre".

Még messze nem áll kész a szezonra, mostantól Hintertuxon edz és a hóviszonyoktól függően gyakorol valamelyik tiroli gleccseren a söldeni verseny előtt. Célkitűzés nincs, nem fog problémázni, ha nem jönnek az eredmények a világkupában. Idén olimpiát rendeznek, ott szeretné élete első olimpiai érmeit megszerezni.

Bármilyen kényes kérdést kapott, a válasz az volt, majd olvassák el a novemberben megjelenő "életrajzi" könyvében - mondta a 26 éves síelő. Azt azért megtudtuk, hogy a vetélytársakat nem követi figyelemmel. Egy kivétellel, egyedül Mikaela Shiffrin közösségi oldalát szokta követni.

Az amerikai is bejelentkezett sportszergyártója, az Atomic médianapján. Shiffrin családi tragédiák és sérülések után nehéz időszakon ment keresztül. Nehéz elhinni, hogy már mindent megnyert és még mindig csak 26 éves. Idén nála is a technikai számokon a hangsúly, de többet szeretne a gyorsasági versenyeken is indulni, így már biztos, hogy nem hagyja ki a Lake Louise-i (kanadai) versenyeket, ahol 2017-ben nyerni is tudott.

Ahogy mondta, a tavalyi szezon után szinte mindenben kellene javulnia, de még nem tart ott, ahol szeretne. Ezzel valószínűleg a többi versenyző is így van. Sölden még neki is túl korán van.
"Hivatalosan" is egy pár
"Hivatalosan" is egy pár
Magánéletében is történt változás, már jó ideje egy párt alkotnak Aleksander Kildével, a norvégok síelőjével. Ahogy elmondta, mostantól már ezt hivatalosan is "felvállalták".

A világkupa szezon október 23-án rajtol Söldenben, az olimpia pedig február 4-én Kínában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.