Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Leogang síterepén készül a magyar foci válogatott

2016.05.28. | Szerző: Bata Attila
Alig több mint két hét, és a magyar labdarúgó válogatott több évtizedes száműzetés után újra Európa-bajnokságon léphet pályára. Az első meccset azokkal az osztrákokkal vívjuk, akiknél most is edzőtáborozunk. Karintia után most egy salzburgi síterepet választott magának a magyar válogatott.
h i r d e t é s
Ausztria igencsak népszerű minden évben az edzőtáborozó csapatok között. Az EB 24 csapatából hét válogatott is itt készül a franciaországi tornára. Többek közt a magyar csapat is, amely először a karintiai síterepen, Bad Kleinkirchheimban kezdett, majd hazautaztak Budapestre egy barátságos meccsre, majd utána indultak is Leogangba.

A csapat pechjére pont akkor érkeztek meg Salzburg tartományban, amikor Ausztriában beköszöntött a májusi tél, amely fenn havazást, az alacsonyabb részeken pedig kiadós esőt hozott, megnehezítve ezzel a leogangi felkészülés elejét.

Leogang: kilátás a magyar csapat szállásáról (Kép: mlsz.hu)
Az ORF szerint annak ellenére, hogy a riválisnál készül a csapat, elvileg túl sokat nem tudhatnak meg az osztrákok rólunk. A játékosokat teljesen elzárták a külvilágtól, nem nyilatkoznak, a fotósokat nem engedik a csapat edzésének a közelébe, csak távolból lehet őket fényképezni.

A csapat Ausztria egyik legjobb síterepét és ott egy ötcsillagos wellness szállodát választott a felkészülésre. Saalbach-Hinterglemm-Leogang, és már idetartozik a tavalyi szezontól bekötött Fieberbrunn is, az egyik legmodernebb osztrák síterep, talán a legnagyobb is, de az is biztos, hogy itt minden évben fejlesztenek valamit, az idén is új liftek érkeznek. Nem csoda, hogy ez olvasóink második kedvenc osztrák terepe.

A csapat június 2-ig élvezi a síterep vendégszeretetét, aztán a németekkel játszunk idegenben június 4-én. Utána pedig, június 14-én megkezdődik számunkra is az EB, az első meccsen egyből az osztrákokkal csapunk össze.

Érdekesség, hogy amíg hét csapat Ausztriában, addig a svájci kapitány által dirigált osztrákok Svájcban készülnek. Az osztrákok "saját erőből"most jutottak ki először az EB-re. (Korábban rendezőként automatikusan indulhattak) Régen nagyon sokat játszott egymással a két válogatott, az biztos, hogy mostanra az osztrákok "eléggé" megerősödtek, ilyen erős osztrák csapattal még sosem játszottunk ...
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »