Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les 2 Alpes 410 hektár pályával számol az idén

2013.11.17. Bata Attila

A francia síterep gleccsere vasárnap zárta a szokásos, rövid őszi nyitva tartását, és legközelebb már csak november végén nyitnak ki. A túlzott sípálya hosszakkal kapcsolatos vádakra is megszületett a síterep válasza, a régió turisztikai hivatala most már nem kilométerben, hanem hektárban számol.
A német térképész mérései után kialakult hangulatot követve a liftüzemeltetők nemzetközi szervezete, a FIANET (International Federation of Lift Operators) is megfogalmazta ajánlásait a sípályák mérésével kapcsolatban. Azt majd még meglátjuk, mi lesz ennek a következménye.
Valami változik az biztos. A L'Oisans turisztikai régió már az „amerikai rendszerben” számol, vagyis pályakilométerek helyett a síelhető terület nagyságát adják meg. Les 2 Alpes síterepe is ehhez a régióhoz tartozik, akik a legújabb anyagaikban a korábban közzétett 225 kilométer helyett már 410 hektárral számolnak. A síterep weboldala még továbbra is a régi kilométer adatot tünteti fel.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy kinek melyik módszer a szimpatikusabb, ki mennyire tudja egy hektárban megadott adatból a síterep nagyságát megbecsülni. Az igazság valahol a kettő közös használata lehet, vagyis az a legjobb, ha mindkét adat szerepel, lehetőleg pontosan, túlzások nélkül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.