Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magas-Tátra: már Tátralomnicon is lehet síelni

2016.12.11. Bata Attila

Szlovákiában ezen a hétvégén, a vegyes időjárási viszonyok ellenére is, számos síterep kezdte meg az idei szezont. Köztük a Magas-Tátrában található Tátralomnic is beindított a lifteket. A következő héten sarkvidéki hideg érkezik északi szomszédunkhoz (is), ezért további hóágyúzásokkal javulhatnak majd a hóviszonyok.
Tátralomnic
Tátralomnic
A Magas-Tátrában, és egész Szlovákiát tekintve is Csorba-tó (Štrbské Pleso) kezdte meg a szezont először, még novemberben. Csorba-tónál eddig három pálya volt nyitva, de szombattól már az Esíčko pályát is beindították. Az üzemeltetők szerint 50 cm vastag a hó a pályán, hétközben szinte alig vannak a pályákon, ennek megfelelően nincs gond a parkolással sem. Hétvégén már nagyobb a forgalom az egyelőre 3,9 kilométernyi megnyitott pályákon.

Szombat óta Tátralomnicon (Tatranská Lomnica) is lehet síelni. Egyelőre a lenti pályákat (Štart Západ, Štart Východ, Čučoriedky Západ és Čučoriedky Východ) lehet használni, amely összesen 4,7 kilométernyi pályát jelent. Az üzemeltetők szerint a Lomnici-nyeregben már 60 cm vastag a hó, így az utóbbi időben ritkának mondott esemény is előfordulhat, hogy már karácsonyra meg tudják nyitni az ikonikus fekete pályát, amely a nyeregből indul. Itt található kedvenc statisztikánk mutatja, hogy melyik télen mikor gyűlt össze annyi hó a nyeregben, hogy már lehetett síelni.

Chopokon is egyre több pálya nyílt. A hivatalos, december 3-i nyitáson még csak 9 kilométernyi síelhető pálya fogadta a vendégeket. Ez a mennyiség a mostani hétvégére már 19 kilométerre emelkedett.

Chopok pénteken, a Turistická (5-ös) pálya
A hévégén számos, kisebb szlovák síterep indította be a szezont. Pénteken nyitottak: Bachledová dolina, Roháče , Vrátna - Paseky, Krahule, Salamandra resort (Selmecbánya), Ski Makov és Ski Krušetnica . Szombaton nyitottak: Ski Telgart, Jasenska dolina, Čičmany, Ski resort Hotel Royal Latky, Ski centrum Drozdovo, Bezovec, Sportcentrum Oscadnica, Ski Park Kubinska hola és Drienica. Vasárnap nyitott a Skicentrum Ziar Dolinky.

Jövő héten, pénteken nyit Opalisko Zavazna Poruba. Jövő hét szombattól lehet síelni Skicentrum Strednica Ždiar, Winter Park Martinky és Snow Sun Vadicov síterepeken.

A hétvégén még kettősség jellemezte a szlovák időjárást, közel 10 fokos különbségek is kialakultak az országrészek között. Holnaptól ez eltűnik, jön a sarkvidéki eredetű hideg, amely helyenként mínusz 15 fokos hideget is hozhat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.